Jak odstranit vir W32.Downadup/Conficker?

Přímo ze stránek viry.cz si můžete stáhnout dva "odstraňovače" (remover) červa W32.Downadup/Conficker. Přístup na oficiální stránky antivirových společností může totiž červ blokovat.
* Remover od společnosti Symantec - stačí spustit, nevyžaduje instalaci.
* Remover od společnosti F-Secure - je nutné jej spustit s parametrem, více najdete v přiloženém souboru readme.txt a má trochu komplikovanější obsluhu.
Nejprve je ale potřeba nainstalovat veškeré bezpečnostní záplaty společnosti Microsoft a posílit hesla ke všem účtům s právy administrátora! Jinak vám hrozí, že se infekce vrátí! Doporučuji si spustit remover od Symantecu i v případě, kdy si myslíte, že váš počítač nebyl nakažen. Remover projede všechny vaše disky, pokud je máte plné dat, počítejte s časem řádově v desítkách minut. Nic tím nemůžete pokazit. Protože hledání červa zatíží dost i procesor, nejlepší bude, když nebudete v průběhu kontroly nic jiného na počítači dělat. Podrobnosti najdete zde.

Důležitý krok: odpojte se od internetu! Máte-li trvalé připojení, použijte pro Windows XP Ovládací panely, Síťová připojení, Zakázat toto síťové zařízení.
Druhý nutný krok: vypněte nástroj Obnovení systému na všech jednotkách (pro XP: Start, na Tento počítač pravým tlačítkem myši zvolit Vlastnosti, Obnovení systému, Vypnout, OK. Po skončení práce odstraňovače zase Obnovení systému zapněte a restartujte počítač.
19.1.2009 18:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.