Ekonomická krize bude díky komunistům zažehnána.

Můžeme hledět do budoucnosti s větší nadějí, věci se konečně dostávají do pohybu. Vůdce komunistické strany Vojtěch Filip se ve středu sešel s expremiérem a bývalým předsedou ČSSD Milošem Zemanem. Shodli se na tom, že vláda ani sociální demokracie nedokáží naši krizí sužovanou zemi vyvést z kapitalistické slepé uličky. Stínová vláda KSČM projednávala řešení a postupy, které by mohly pro ČR znamenat změnu současné pozice. "Z prohlubování krize bychom mohli, alespoň podle našich názorů, přejít do stadia, kdy bychom začali ony důsledky krize a její příčiny řešit", informoval Filip.

Komunističtí přední politici a ekonomové ve čtvrtek informovali, jak si boj se stávající krizí představují. Cestu vidí například ve združstevňování: zaměstnancům krachujících fabrik je třeba poskytnout možnost, aby si svůj podnik mohli koupit a založit již dávno vyzkoušenou metodu podnikání, socialistické družstvo. Dalším nutným krokem bude, aby pojišťovny zařadily do svého portfolia pojištění proti nezaměstnanosti. Můžeme se zde poučit například od čínských komunistů: v čínské provincii Gansu se mezi více než 6 miliony městských a okresných obyvateli zúčastnily 2 miliony lidí na pojištění ve stáří, 4.3 milionů se zúčastnilo na zdravotním pojištění a dalších 1.6 milionu participuje na pojištění proti nezaměstnanosti.

Konkurzy krachujících podniků je třeba řešit novým způsobem: jejich odprodejem nebo pronajmutím do rukou zaměstnanců. "To je nástroj, který se používá ve světě," uvedl Dolejš a dodal, že je to vhodné především pro střední a malé podniky, které u nás vytvářejí kolem 60 procent zaměstnanosti. Komunisté navrhují i využít toho, že v současné době klesají ceny energií a tak je třeba stanovit nižší stropy těchto cen. "Aby si firmy neúčtovaly profit," řekl k tomu zasvěceně soudruh Dolejš. "Jde o vodu, plyn, elektřinu," doplnil jej soudruh Filip. KSČM ve shodě s ČSSD navrhují návrat k daňové progresi. Řečeno jasně - lidé s vyššími příjmy by měli mít vyšší daně. Sociální demokraté to v minulosti bohužel nepodpořili, stejně jako tzv. milionářskou daň.

Nejsme tedy ve svých starostech o svoji budoucnost a budoucnost našich dětí osamoceni. Naši komunisté již připravují převzetí moci z rukou slabošské nemastné neslané koalice vyčpělých stran s protilidovým programem. Stínová vláda KSČM se může již třeba zítra za soudružské pomoci ČSSD chopit demokratickou cestou moci ve státě stejně tak snadno, jak to učinila v památném roce 1948. Chybí jen jediné: založit lidové milice z řad uvědomělých dělníků, kteří již pochopili, že jsou jen loutkou ve hře mezinárodního kapitálu. V rámci Evropské unie se můžeme spolehnout i na internacionální pomoc německých, francouzských i italských komunistů a socialistů a můžeme čerpat ze i zkušeností jejich soudruhů, kteří je nabyli ve funkcích ministrů. Pod vedením takových osobností, jako je soudruh Filip nebo Dolejš, budeme moci hledět do budoucnosti s nadějí na lepší život. Teprve dnes se ukazuje, jak prozřetelné bylo rozhodnutí prezidenta Havla, který se postavil po převratu v roce 1989 proti snahám samozvaných demokratů zrušit komunistickou stranu. (Pramen: Haló noviny)
6.2.2009 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.