Jak se zbavit Vietnamců.

Hana Čápová napsala pro Lidové noviny pravděpodobně z vnitřního přetlaku článek "Vietnamci nevědí, do čeho jdou", ve kterém čerpá z materiálu vytvořeného neziskovou organizací La Strada (projekt byl financován z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky). Autorka článku mimo jiné žádá, aby stát umožnil Vietnamcům alespoň si vydělat peníze na zaplacení dluhů, které si nadělali ve Vietnamu, aby se dostali do naší zaslíbené země. Prý se jedná až o 17000 dolarů. Je nepředstavitelné, že by si například český občan udělal ve své domovině dluh ve výši 377 000 korun jen proto, aby se mohl vypravit za prací a snadným výdělkem například do Anglie či zakázaného Německa. Musel by to být totální idiot a imbecil, který by neměl ani páru o tom, kolik si tam v té zaslíbené zemi vydělá a kdy se dostane do plusu.

Autorka zřejmě pochází z oné naštěstí mizivé části české populace, která miluje multikulturní ideologii, zastává se nebohých prostitutek a feťáků a ráda by změnila českou kotlinu i moravskou rovinu v zemský ráj pro přistěhovalce z celého světa. Čtenáři Lidových novin jí ale nefandí a svoje názory na "vietnamskou" krizi projevili způsobem až neomaleným. Dovolím si citovat pár názorů, protože se domnívám, že hlas lidu je hlas boží. Kromě jedné polozmatené obhajoby vycházející z představy, že když tu Vietnamci platili daně (!) tak by jim je měl stát vrátit zpátky, aby nás mohli opustit, jsou reakce především projevem odporu k importu levných pracovních sil ze států s mizernou ekonomikou a velkou nezaměstnaností. Nebudu to nijak komentovat, přečtěte si sami neupravené výlevy čtenářů:

Zaměstnávání cizinců je popřením tržních principů:
Nedostává se dělníků v továrnách - zvyšte platy! Nebo odstavte výrobu! Není to snad tak popsáno v učebnicích ekonomie (a vychvalováno neoliberáli)? Když se něčeho nedostává, roste toho cena? Ale u nás je to takto: když je pracujících přebytek (jako nyní), říká se jim - musíte pracovat za nižší mzdu. Ale je-li to naopak: dovezou se Vietnamci. BRAVO Na těchto "levných" Vietnamcích vydělává podnikatel, a až ho nepotřebuje...musejí to zaplatit daňoví poplatníci (jeho odlet, popř. kriminál). TAk se dělají peníze na "svobodném trhu"

Položme si otázku: proč se jich tak zastávávají Zelení a jejich voliči. Jestli to nebude proto, že melouni od Vietkongu kupujou trávu a další fet!

Že nevědí cizinci do čeho jdou , pak do toho nemají chodit ,: za nevědomost a blbost se platí daň vždy a všude a česko není vyjímkou.

Ještě na jaře byla Topolánková na návštěvě ve Vietnamu a noviny jí vychvalovaly že sehnala 5 000 Vienamců různých profesí na práci do Čech.Tak bych jí poslal účet za ty zpáteční cesty do jejich vlasti.

Jděte se podívat v Brně do vietnamské tržnice a uvidíte jaká mafie tam kraluje. Je to všechno propojené s našími orgány. Občas tam udělají šťáru, ale to nemá na nic vliv-okamžitě jako v mraveništi se vše rozjede znovu. Kam se podíváte,všude jsou jen stohy zboží a těch lidí,všichni stále něco nakládají a vykládají-občas uvidíte v zakoutí nějaký obchod-výmněnu peněz. Proč se stále umožňuje tento druh podnikání????????

Všichni brečí, že nemají 30 Kč na doktora a do vietnamců, kteří parazitují na vzniklé situaci, by nacpali miliony. Když do není z jejich kapsy, tak to by se rozdali. Ale 30 kaček u doktora, tak to se mohou podělat.

Zavest nucenou deportaci pro Vietnamce:
a to hned! i presto, ze nas to jako obcany bude stat nekolik milionu Kc, i pres to je treba se Vietnamcu zbavit! A prosim, nekricte na mne, nejsem rasista!

Nicmene mit v male zemi jako je Ceska republika houfy tisicu nezamestnanych Vietnamcu, Mongolu, Moldavcu a kdoviceho kteri ani neumi cesky, je fakt problem! O tom vam muze vykladat Rakousko a Svycarsko! Ale i jine zeme!

Tolik rozlícení čtenáři lidovek. Materiál vypracovaný pod hlavičkou La Strada o.p.s., zaplacený z peněz daňových poplatníků, byl podle slov autorky zpracován jistě velmi odpovědně (cituji): "Dohromady bylo realizováno 16 rozhovorů s příslušníky a příslušnicemi vietnamské komunity. ...Kromě vietnamské komunity byly uskutečněny rozhovory s pracovníky ÚOOZ, zástupci Služby cizinecké a pohraniční policie, státními úředníky a úřednicemi, pracovníky a pracovnicemi neziskových organizací a s odborníky a odbornicemi na vietnamskou problematiku." Proč si průzkum situace v obchodu s lidmi z Vietnamu neprovedlo samo Ministerstvo vnitra vlastními velice dobře placenými odborníky, není jasné. Odpovídá to však zcela běžné praxi, kdy státem bohatě placení úředníci ministerstev a jiných státních úřadů jen dřepí na svých seslích a činnost, kterou by měli sami dělat, zadávají externím "neziskovým" a jiným "obecně prospěšným" společnostem. Vše zaplatí daňový poplatník.

Přesto doporučuji si onen spisek paní Pechové přečíst, jsou v něm pozoruhodné postřehy, zejména líčení marného pokusu Německa se zbavit počátkem devadesátých let minulého století Vietnamců pomocí úplatku ve výši 3000 tehdejších marek: větší část z nich sice nabízené peníze přijala, avšak bez úmyslu se navrátit do Vietnamu. Místo toho se přestěhovali k nám a do Polska. Pokud jim u nás dnes chce vláda opět poskytnout nemalý úplatek aby odsud vypadli (pravděpodobně těm samým!), nebude to mít žádný účinek. Jsou tak vynalézaví! Jedinou možností bude je vsadit v železech do letadla a slíbenou odměnu jim velkoryse vyplatit až na letišti v Hanoji. Všem také vzít otisky prstů, podobně jako to dělají zoufalí Italové s ilegály z Rumunska.

Doufám, že bude tento můj článek opět zařazen do školicích materiálů o xenofobii další bohulibou organizací, známou neziskovou společností Člověk v tísni, tak jak se tomu stalo v minulosti. Přeji vám krásný zasněžený den a dejte si na silnici pozor. Silničáři zase zaspali. Nechápu, proč se ta sněhová nadílka vždycky sesype v noci. Jestli za tím nejsou nějací teroristé ovládající počasí.
16.2.2009 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.