Hejtman Rath je ten pašák, sláva mu!

Konečně se první s českých politiků rozhodl něco udělat pro chudinu. Svůj hejtmanský plat, či spíše jeho blíže nespecifikovanou část (nebo nic...) se rozhodl věnovat na dobročinné účely a to zcela konkrétním lidem. Postačí mu zaslat vyplněnou žádost a pokud budete jeho milostí uznáni za dostatečně chudého, můžete dostat darem až 100 tisíc českých vysázených na dřevo, či spíše formou věcného daru. Netýká se to bezdomovců, protože musíte prokázat, že máte trvalé bydliště a že jste tedy latentním právoplatným voličem ČSSD a pana Ratha v příštích parlamentních volbách. Tak se do toho dejte tady a teď vyplňte uctivou supliku:

Příjmení:
Jméno:
Adresa trvalého bydliště:
Telefonický kontakt:
Email:
Žádám o:

Požadovaná částka:
a) Žádám pouze o poskytnutí 100% částky na požadovanou věc/aktivitu.
b) Žádám o příspěvek na věcný dar nebo aktivitu jejíž celková cena je …… Kč.
c) Žádám o poskytnutí 100% částky na požadovanou věc/aktivitu, ale v případě, že by mi byla poskytnuta pouze část ceny, mám o poskytnutí pomoci nadále zájem a zbylou část nákladů si doplatím z vlastních prostředků.

- vybranou variantu zakrouškujte

Odůvodnění žádosti:....

Souhlasím s tím, aby mé osobní údaje, které jsem dobrovolně poskytl/a v této žádosti, uchovával a zpracovával MUDr. David Rath, v souladu se zák. č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Souhlasím s tím, že tyto údaje budou zpracovávány v souvislosti s rozhodováním o poskytnutí daru a to pouze po dobu, která je nezbytná k účelu jejich zpracování tedy v období od doručení žádosti až do uplynutí dvou kalendářních měsíců od data ohlášení výsledků.

Souhlasím s tím, že si požadovaný dar převezmu.

Zároveň souhlasím s tím, aby byly v souvislosti s předáváním daru pořízeny obrazové snímky, podobizna a obrazové a zvukové záznamy týkající se mé osoby nebo mých projevů osobní povahy a stejně tak souhlasím, aby tyto obrazové snímky, podobizna a obrazové a zvukové záznamy týkající se mé osoby nebo mých projevů osobní povahy byly použity v budoucnu při prezentaci pomoci MUDr. Davida Ratha.

A nezapomeňte udělat "kroušek", na to se v uctivých suplikách zapomíná a jeho milost kníže pán Rath by pak nemohl vyhovět vaší žádosti. Žadatel o poskytnutí pomoci musí být fyzickou osobou s trvalým bydlištěm na území Středočeského kraje, dále musí být osobou, které jednorázový dar/pomoc může výrazně zmírnit či vyřešit její momentální životní situaci (doloží kopií občanského průkazu nebo rodného listu a občanského průkazu rodičů u dětí mladších 15 let) a zároveň musí splňovat alespoň jednu z následujících podmínek:

1) musí být osobou odkázanou na pomoc druhých - nezletilí, invalidé, těžce nemocní, apod. (doklad o invaliditě či potvrzení od ošetřujícího lékaře), nebo
2) musí být osobou sociálně slabší (doklad příjmu od zaměstnavatele, doklad o pobírání státní sociální podpory, nebo kopie daňového přiznání), nebo

Nebo. Nebo co? Ale co. Více na adrese Žhavýdráth.cz. Pokud byste uspěli, oblečte se chudě leč čistě, oholte se a umyjte. Budete totiž filmování či jak se dnes říká, kamerováni. Přece byste nechtěli dělat panu Rathovi ostudu, až vaše dojetí při přebírání daru poskytne všem televizím.

Hejtmani ČSSD Radko Martínek z Pardubického, Martin Tesařík z Olomouckého a Michal Hašek z Jihomoravského kraje na rozdíl od pana Ratha oficiálně rezignovali na funkce poslanců. Notářský zápis, ve kterém se vzdali poslaneckých mandátů, předali předsedovi Poslanecké sněmovny Miloslavu Vlčkovi. Na jejich místa nastoupí náhradníci z řad ČSSD, kteří mají jistě radost z toho nečekaného peněžního daru a zajištěné budoucnosti. Pro ně bohužel jen do příštích voleb do poslanecké sněmovny.

Co se týče pana hejtmana Ratha, trochu to popletl. Měl slíbit dary z poslaneckého platu, protože co když nebude zvolen? Rozdav hejtmanský plat, bude pak chudák bez peněz. Ale co, jeho věrní voličové se na něj pak jistě složí z třicetikorun ušetřených v jím řízených nemocnicích a lékárnách. Pan David Rath nám a celému světu ukázal, jak má měkké srdce a že mu na vlastních penězích nezáleží. Hlavní je, aby byli jeho voličové šťastní a aby jeho rodná strana opět slavila vítězství.

A proto mu na závěr zazpívejme známou píseň:

V klenutém těle
duch bohatýra
z očí mu zírá odvaha i cit.
On se dal cele
do služby lidu,
potírá bídu,
chrání blahobyt.
Proslavil město
předák je to skvělý,
kdo je ten člověk, zdalipak ho znáš?

Jakpak bychom to všichni nevěděli?
Že je to hejtman, ochranitel náš!

Sláva mu, on je pašák!
Piškumpré a krucajda!
Žumpajda a hujaja!
Zdar, zdar, zdar!

2.3.2009 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.