Podpořte chomutovské zastupitele.

Jedna z metod průzkumu názorů občanů je internetová anketa neboli online hlasování. Jako reakce na palčivý problém soužití slušných a poctivých občanů s těmi druhými, často označovanými jako nepřizpůsobivé, vznikla jako soukromá iniciativa petice, kterou do dnešního dne podepsalo více než 113 000 účastníků a podpisy stále přibývají rychlostí 16 hlasů za minutu. I když se "podepisuje" jen zadáním jména, místa bydliště a emailu bez jakékoliv další kontroly a řada podpisů je nepochybně anonymních, přesto toto internetové hlasování něco vypovídá o tom, že nezanedbatelný počet obyvatel nejen Chomutova podporuje nesmlouvavý přístup chomutovského magistrátu k neplatičům nájemného, obecních poplatků a pokut. Uvědomují si totiž, že takové asociální chování okrádá ve svém důsledku všechny poctivé občany, kteří mají své osobní účty s obcí i státem v pořádku a vůči svým spoluobčanům se chovají slušně a spořádaně. Pro jednoduchost zde uvádím text petice:

Vážení spoluobčané,
již se nemůžeme dívat na útoky a osočování ze strany vládních institucí, které zažívá chomutovský magistrát a jeho primátorka Ivana Řápková (ODS) pro jejich snahu vyřešit problém nepřizpůsobivých občanů. Chceme touto peticí vyzvat všechny občany v ČR, aby podpořili Chomutov v jeho úsilí. V boji proti nepřizpůsobivým, ale také jejich zastáncům z řad pseudohumanistů jako je zejména ministr Michael Kocáb nebo jeho předchůdkyně Džamila Stehlíková, či ombudsman. Považujeme jejich snahu o znemožnění exekucí za ubohý pokus o sebezviditelnění.
Proto:
My, níže podepsaní, podporujeme primátorku Chomutova Ivanu Řápkovou v jejím úsilí proti neplatičům a nepřizpůsobivým. Stojíme na straně zdravého rozumu a nebojíme se dluh nazývat dluhem, lumpárnu, lumpárnou. Vyzýváme také ostatní města, aby se k této iniciativě přidala a následovala příkladu Chomutova. Chceme uplatnit svoje právo na slušný život! Vyzýváme tímto také vládu, aby se postavila k tomuto problému čelem a neházela slušným lidem klacky pod nohy.
Za petiční výbor
Bc. Petr Minárech
V Zahrádkách 1670, 43201 KADAŇ

Podepisovat můžete stejně jako já na adrese www.podporujichomutov.cz
6.3.2009 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.