Google Translate: obchodní dopis z Číny.

Mezi filtrem zachycenými spamy jsem čirou náhodou objevil mail z Číny v češtině. Je to ona velice roztomilá čeština produkovaná bezplatnou verzí překladače translate.google.com. Autor dopisu jej pravděpodobně nejdříve napsal anglicky a pak přeložil do češtiny. I když možná začal s překladem z čínštiny... Posuďte sami, jak to dopadlo:

ZhengZhou, Čína - obchodní centrum, více záběrů...Milý příteli
To je pozdrav od Wan Bai Li Elektrické Company, jeden z největších Elektrická velkoobchodníkem a maloobchodníkem v Pekingu, Čína, jsme hlavně prodávat elektrických výrobků, jako jsou digitální fotoaparáty, mobilní, LCD TV, Xbox, Notebooky, DV, MP4, GPS, prosím navštivte naše internetové stránky: www.venbco.com najít něco, můžete zajímá a kontaktujte nás svobodně, pokud máte nějaké otázky, budeme nabízet více konkurenceschopné ceny a nejlepší služby pro obchodní spolupráci s Vámi / vaší společnosti. neváhejte a kontaktujte nás na adrese: msn: venbco_support@hotmail.com E-mail: venbco@venbco.com

Přes gramatické chyby je obsah sdělení zcela pochopitelný, i když není jisté, zda by někdo na základě takového sdělení navázal s uvedenou firmou obchodní kontakt. Pokud ano, pak by asi další kontakty pokračovaly spíše v angličtině, ale marketingového cíle by se možná nám neznámému Číňanovi či Čiňance na druhém konci světa bez zvláštní námahy podařilo dosáhnout.

A tady je jako důkaz "zdrojový" text dopisu, který přišel současně s českou verzí. Možná byl pomocí translate.google přeložený do dalších i zcela exotických jazyků a firmě se podařilo navázat řadu obchodních kontaktů:
Dear friend
This is the greeting from Wan Bai Li Electrical Company , one of the biggest Electrical wholesaler and Retailer In beijing , China, We mainly sell electrical product such as digital cameras,mobile,LCD TV,xbox, Laptops,DV,Mp4, GPS, please visit our website: www.venbco.com to find something you may interested and please contact us freely if you have any question ,we will offer more competitive price and best service for business cooperation with you/your company. please feel free to contact us at: msn: venbco_support@hotmail.com E-mail: venbco@venbco.com

Tak až budete podnikat celosvětovou obchodní akci podobně jako neznámý Číňan, zkuste také použít translate.google.com. Ptáte se, zda jsem si něco od firmy Wan Bai Li Elektrické Company objednal? Nikoliv. Obával jsem se, že bych v balíku doručeném DHL mohl nalézt místo Iphone 3g 16GB za 398 EUR třeba nějaké starožitné čínské cihly pocházející z demolice staré části města ZhengZhou, provincie He Nan Pro, China.
20.3.2009 08:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.