Topolánkova mafie musí z kola ven!

To je hlavní cíl čestvě zvoleného předsedy ČSSD, pantáty Paroubka. Ve svém hlavním projevu na srazu svých "přátel" doslova chrlil oheň a síru: "Myslím, že nastal čas ke generálnímu útoku na pozici vlády: V minulém týdnu jsme v Poslanecké klubu došli k názoru, že je třeba odstranit vládu korupce, mafiánských praktik a protilidových reforem. Vláda zanedbala boj proti krizi, nejprve ji odmítala vůbec vnímat, s protikrizovými opatřeními přichází pozdě a bez respektování sociálního dopadu krize na široké vrstvy obyvatelstva. Pánové Topolánek a Kalousek, kteří mě před pár měsíci obviňovali, že pokud hovořím o krizi, šířím poplašnou zprávu. Za pár týdnů přitom armáda českých nezaměstnaných dosáhne půl milionu a oni se ani nezapýří. Vidíme korupční praktiky a podpásové údery této vlády vidíme prakticky v přímém přenosu. Ostatně, každá vláda se udržuje na principech, na nichž vznikla. A tato Topolánkova vláda vznikla korupcí dvou bývalých poslanců ČSSD a vesele v ní pokračuje, jak jsme v pondělí viděli v reportáži v pořadu Reportéři ČT, kterou můžeme směle nazvat kauzou Topolánek – Dalík – Wolf. Pokus o konkrétní ovlivnění veřejnoprávního média a jeho redaktora nese pečeť nátlaku a cenzury. Přátelé, neoddělit se za těchto okolností od vlády by znamenalo nechat roztát postupně důvěru lidí v nás jako sníh na jarním slunci. A proto jsme vyvolali hlasování i nedůvěře vládě."

Při hlasování o nedůvěře vládě zřejmě sehraje hlavní roli kata vlády "nepřítel" ODS, odstrkovaný i když stále ještě poslanec za ODS, Vlastimil Tlustý. Zdá se, že to konečně chce dát Topolánkovi vypít až do dna jako odplatu za to, že jej nejmenoval ve své vládě ministrem financí. Tlustý v rozhovoru pro ČT naznačil, že by se mohl postavit proti současné koaliční vládě. Spolu s dalšími odpadlíky z řad ODS Janem Schwippelem a Jurajem Ranincem by se prý už toto úterý mohli připojit v Poslanecké sněmovně k opoziční ČSSD a komunistům a vyslovit nedůvěru Topolánkovu kabinetu. Vlastimil Tlustý řekl, že se na společném postupu se Schwippelem a Ranincem definitivně dohodnou až před těsně před úterním hlasováním. On sám prý ale má o pokračování či nepokračování koaliční vlády jasno. Doslova prohlásil: "Jsou dneska zřetelnější důvody pro to, aby se vláda dál netrápila. Vláda, zejména premiér Topolánek, zradila naše voliče, vláda odmítá přiznat míru krize, která na nás přichází, odmítá přiměřeně reagovat."

Inu, není nad to, když se najde někdo, kdo se zastane zrazených a podvedených voličů, kteří jsou dnes a denně okrádáni poplatky ve zdravotnictví a vyhazováni z práce díky americkými imperialisty vyvolané celosvětové hospodářské krizi. V těžkých dobách se vždy rodí noví vůdcové a rozhořčený Vlastimil Tlustý by se rád stal opět ministrem financí alespoň v dočasné úřednické vládě. Pokud ovšem neaspiruje na funkci dočasného úřednického předsedy vlády poté, co se mu společně s Schwippelem a Ranincem, přáteli z ČSSD a s komunisty z KSČM podaří svrhnout Topolánkovu vládu. Tato protitopolánkovská podivná "koalice" má ale jen 100 hlasů. Rozhodující bude proto stanovisko veselé a stále usměvavé poslankyně a bývalé předsedkyně Republikové rady Strany zelených Olgy Zubové, která se tak díky skvělému politickému vedení jejího ruského manžela Vladimíra Zubova opět stane nejdůležitější politickou osobností roku stejně jako loni, kdy svojí neúčastí při volbě prezidenta podpořila zvolení Václava Klause. Uvidíme, zda se tentokrát hlasování v parlamentu zúčastní. Odhaduji, že ano a že si to se svým širokým a roztomilým úsměvem dokonale užije, až se bude hřát ve slunci mediální pozornosti.
23.3.2009 09:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.