Zbraně odložte v šatně.

Vůdce celé planety, tak se cítí Obama. To, že USA jsou nejmocnějším státem světa, zdůraznil pro ty, kteří se s tím nechtějí smířit, včera ve svém projevu k národům. Bohužel se jako takový cítí neustále ohrožován teroristy, spiklenci či obyčejnými šílenými vrahy. A to kdekoliv po celém světě, i když americkou tradicí jsou atentáty na prezidenta zásadně na americkém území. Za takové situace je s podivem, že se americký prezident vůbec odvažuje vystoupit na veřejnosti. I když v Praze to bude na místě veskrze bezpečném, protože nebude hovořit na nábřeží Vltavy s Hradčany za zády, ale na prvním hradním nádvoří pražského Hradu, které lze snadno zabezpečit nevelkou jednotkou zvláštní ochrany zejména proto, že se na všechny budovy okolo mohou rozmístit ostřelovači. Divákům a posluchačům Obamova projevu se proto nedoporučuje dělat náhlé pohyby jako nečekaně vytahovat z kapes fotoaparáty či jiné podezřelé předměty jako termosky či laserová ukazovátka. Riskujete, že si vás ostřelovač splete s atentátníkem. Pokud dojde ke střelbě, uděláte nejlépe, když si lehnete tváří k zemi a roztáhnete ruce a nohy. Každý bude pří příchodu důkladně zkontrolován průchodem v bezpečnostním rámu a pokud si přinese některou nepovolenou věc, bude mu odebrána a nebude možné si jí po skončení shromáždění vyzvednout. Zejména jsou zakázány batohy a tašky všeho druhu, balíky neznámého obsahu, termosky a láhve. Zda se bude po ukončení zábavy konat dražba zabavených věcí, není známo. Nepovolené a podezřelé věci budou nejspíše po prohlédnutí odborníky na výbušniny a zbraně předány charitě.

Velvyslanectví USA vás žádá, abyste si nenosili ani přenosné chladničky, dále pak deštníky, také cedule a transparenty a to i kdyby na nich byla hesla provolávající slávu Obamovi. Doma nechte také svoje psy a kočky kromě asistenčních a slepeckých psů vybavených řádným průkazem (pas zvířete v zájmovém chovu dle nařízení ES č. 998/2003, assistance dog license) s fotografií psa a držitel psa musí mít svůj průkaz ZTP. Milovníci obušků, býkovců, střelných zbraní a střeliva, granátů a výbušnin či dokonce raket je musí pro tentokrát nechat doma. Prezidentova ochranka také nemá ráda cyklisty či spíše jejich kola (jsou oblíbeným únikovým prostředkem atentátníků) a tak si musíte zvolit méně ekologický způsob dopravy.

Na Hrad se dostanete nejlépe metrem a tramvají na Pohořelec. Pražský dopravní podnik zavede kvůli omezené dopravě v okolí Hradčanského náměstí zvláštní tramvajovou linku číslo 32, která bude přepravovat cestující od stanice metra Malostranská na Pohořelec a posílí tím linku 22, která v neděli před desátou hodinou jezdí jen třikrát až pětkrát do hodiny. Tramvaj číslo 32 bude v provozu pro příjezd od 9:00 do 10:15 a od 11:30 do 12:30 pro odjezd ze slavnosti. Pro ty, kteří budou mířit na Obamův projev, bude nejvhodnější, když vystoupí v zastávkách Brusnice nebo Pohořelec. V provozu bude také bezplatná informační linka na čísle 800 191 817. Přeji vám krásné prožití návštěvy nejmocnějšího muže naší planety a věřím, že si přímý zážitek z jeho projevu zapamatujete na celý život. Naše osudy jsou v jeho rukou. God Bless Obama!
3.4.2009 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.