Dnes necháme politiku plavat. Možná, že všichni nemáte superdrahé programy, které kromě toho, že vám dovolí si vyrobit nějaký spisek, vám jej také umožní zapsat do oblíbeného či případně nenáviděného formátu PDF, který vymyslela firma Adobe. Pak vám může pomoci nenáročný prográmek zvaný CutePDF Writer od firmy Acro Software Inc.. S touto utilitou můžete vytvářet PDF dokumenty přímo z kteréhokoliv programu ve vašem počítači, který umožňuje tisk. CutePDF Writer se totiž nainstaluje jako virtuální tiskárna.

Ovládání je prosté, jen stisknete v kterémkoliv dokumentu volbu Tisk a je hotovo. Je možno použít i pokročilé nastavení pro vícestránkové soubory a kvalitu tisku. Na rozdíl od jiných programů, tento nevkládá do vytištěných dokumentů žádné vodoznaky nebo označení.

    Podrobný postup pro méně zdatné:
  1. Otevřete svůj dokument v libovolném editoru a vyberte příkaz Tisk v nabídce Soubor.
  2. Pak vyberte CutePDF Writer jako tiskárnu pro tisk (nezaškrtávejte prosím "Tisk do souboru"!) a dejte OK.
  3. Zobrazí se dialogové okno Uložit jako pro uložení vytvořeného PDF souboru. Vyberte složku pro uložení, zadejte název souboru a klepněte na Uložit.

Tímto způsobem si můžete například převést do formátu PDF i libovolnou webovou stránku. CutePDF Writer podporuje OS Microsoft Windows 98/ME/2000/XP/2003/Vista (x32/x64). Pro svoji práci CutePDF Writer potřebuje GPL PS2PDF converter Ghostscript 8.15 , který získáte také zdarma. Stáhnout si CutePDF Writer můžete například na Stahuj.centrum.cz. Nejprve nainstalujte CutePDF Writer, vzápětí bez restartu počítače i Ghostscript 8.15 a pak restartujte. Přeji mnoho krásných dokumentů ve formáru PDF. Pokud budete potřebovat další informace, připomínky či ohlásit chyby, navštivte stránku www.CutePDF.com/Support. Doufám, že jsem vám dnes místo obvyklého plácání o politice přinesl něco užitečného. Venku je nádherně, asi byste si měli vzít dovolenou, protože v červenci a srpnu bude zima a déšť. Jdu zalít hrách a brambory.
8.4.2009 10:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.