Nevíme si rady s romskou menšinou?

Noviny, které právě čtete, se snažím celou dobu dělat jako mnou komentovanou kroniku. Znamená to, že velice často publikuji svůj osobní názor na události, které se "právě ted" odehrávají. Na téma Romové jsem se v minulosti několikrát celkem jasně a zřetelně vyjádřil a můj osobní postoj se nijak nezměnil. Přesto se dnes omezím především jen na citace z různých pramenů v rámci pokusu touto mozaikou zachytit události posledních dnů. Svůj osobní postoj si musíte tentokrát zaujmout sami. Zde začínají citace vždy s uvedením odkazu na pramen:

Hnutí romského odporu vyzvalo k vytvoření romských hlídek a znovu také vybídlo k emigraci do Kanady, pokud na to romské rodiny mají peníze, a k větší jednotě v zájmu vlastní bezpečnosti. Romští aktivisté tak reagují na útok zápalnými lahvemi proti romské rodině ve Vítkově na Opavsku, při němž bylo v noci na dnešek těžce popáleno dvouleté dítě.
"Hnutí romského odporu vyzývá Romy k ostražitosti před teroristickými útoky Čechů," sdělilo hnutí v prohlášení, pod nímž jsou uvedeny organizace Roma Realia - Severní Čechy, Romani Aliance - Západní Čechy a Futurum Roma - Střední Čechy. Podle nich se Romové nemají spoléhat na "selhávající státní aparát". Připomněly také, že žhářské útoky na romská obydlí nejsou v Česku ojedinělá.
Neznámí pachatelé v noci vhodili zápalné láhve do rodinného domu, který obývala romská rodina. Při požáru byli zraněni tři lidé. Útok ostře odsoudili premiér v demisi Mirek Topolánek i prezident Václav Klaus.
"Nenechávejte starce, ženy a děti bez početné ochrany" Hnutí vyzvalo romské komunity, aby si připravily možné únikové cesty z místa, kde bydlí nebo pobývají. Nemají prý také za žádnou cenu nechávat starce, ženy a děti samotné bez "početné romské ochrany". "Je to jediné, co mohou Romové v rámci svých možnosti učinit," konstatuje hnutí.(pramen)

...Cikánská extremistická organizace - jakýsi cikánský odpor - se dala slyšet o nutnosti vybudování cikánských domobran ve svých městech. Dokonce již mluví o své „vlasti“. Jen mi pořád nejde na mysl, proč by Cikáni budovali domobranu kdesi v Indii, když ještě nebyl odstartován program repatriace… O jaké vlasti by jinak hovořili?
V různých zprávách šlo mimo jiné zaznamenat, jak Cikáni rychle balí kufry a ujíždějí, ne do Indie, ale do Kanady a Velké Británie, do zemí, kde dostanou nažrat, aniž by museli hnout prstem, a k tomu nějaké ty libry nebo dolary. Jen pro informaci: v cílových zemích budou svými soukmenovci proškoleni, jakým způsobem mají vystupovat, aby získali azyl a vyhnuli se brzkému odsunu zpět...(pramen)

Exodus Romů do Kanady je řízený byznys, na kterém lze dobře vydělat. Alespoň pokud jste "prospektor", kterého platí kanadské úřady za to, že Romy zastupuje. Tvrdí to Lidové noviny, podle kterých mají prospektoři například v hrsti imigrační výbor natolik, že nepožaduje ani důkazy diskriminace v Česku.
Zatímco před sto lety byla v plném proudu zlatá horečka na Klondiku, dnes se v Kanadě bohatne jinak. Lidové noviny získaly zprávu několika odborníků, podle níž má romský exodus také velmi silný ekonomický podtext.
Prospektoři, jimiž jsou bývalí občané Československa žijící v Kanadě, mají na příchodu žadatelů o azyl údajně profesní i finanční zájem. Zpráva uvádí, že migrace Romů je řízená a připravovaná. Prospektoři dávají Kanaďanům informace o postavení Romů v Česku a zároveň od nich berou peníze za zastupování azylantů. Žadatelům prý radí, aby před úřady "přibarvili" své zkušenosti s českým rasismem...(pramen)

...Vidíme to každý den, slyšíme to každou hodinu. Představitelé země chrání pouze sami sebe, a na veřejnosti se mezi sebou předhání v podpoře cikánů, židů, cikánů, židů, cikánů, židů… Český národ je podle nich jen rejdištěm extremistů, který nemá žádnou historii, jen holocaust, holocaust, holocaust, holocaust, holocaust…
Tato chorobná nenávist k našim vlastním lidem však pouze dokládá skutečnost, že máme pravdu. Pravdu v tom, že ve vedení země stojí osoby, plné nenávisti k tomuto národu. Co polezou do … prvnímu, kdo jim dá víc na ruku a zajistí co nejdelší pobyt u koryt, nejlépe až do smrti. Nesnáší nás. Modlí se k penězům. Ale národ, národ ten nenávidí.
Říkají o nás, že jsme frustrovaní. Že nejsme úspěšní jako oni na svých postech, co berou půlmilionové platy měsíčně v čele státních podniků na pokraji bankrotu. Ano, v tomto smyslu opravdu „úspěšní“ nejsme. Nejezdíme do Bruselu, neděláme to co chtějí „spojenci“. Máme vlastní rozum a dokážeme rozlišit, co je dobré, a co špatné. Nestavíme prachy na první místo ve svém životě.
Obviňují nás ze zločinů proti lidskosti. Za to, že vyjadřujeme vlastní názory a nebojíme se. Raději by nás viděli na náměstí jako stádo ovcí před ušlapáním, kterému z jeřábu rozhazují bankovky. To je podle nich projev „lidskosti“. Máme se chovat jako blbci a hovada, ne jako sebevědomí lidé, co rozhodují o své zemi bez vůle USA a Evropské unie. Bez umělého náboženství holocaustu státu Izrael. (pramen)

Kanadské velvyslanectví v Praze žádá českou vládu, aby zasáhla proti zprostředkovanému odchodu Čechů za oceán. Problém se týká Romů, kteří zde pak žádají o azyl. Jejich odjezdy mají podle Lidových novin ekonomický podtext a do organizace odjezdů jsou prý zapleteni někteří bývalí občané Československa žijící v Kanadě. Na odchodu Romů do Kanady bohatnou organizátoři napojení na kanadské úřady.
Celý problém si ale ministerstva přehazují jako horký brambor. Podle ministerstva zahraničních věcí meziresortní dohoda zní, že jde o oblast v kompetenci ministra pro lidská práva.
"Pokud je problém u nás, v České republice, nespadá do naší kompetence, pokud v Kanadě, těžko do toho můžeme zasahovat," řekla iDNES.cz mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.
"To bohužel není naše věc, je to v kompetenci ministerstva zahraničních věcí," vrátila problém na druhou stranu sítě Kocábova mluvčí Lejla Abbasová.
Podle ní se záležitost "řeší dnes a denně". "Probíhají jednání ministerstva s kompetentními lidmi. Jde ale o přípravu na budování koncepce," ozřejmila s tím, že žádné konkrétní kroky se nechystají. (pramen)

My šíříme myšlenky nacionálního socialismu dnes a nehodláme se ve své práci vyrušovat nějakými poděšenci. Vysvětlujme, že nacionální socialismus je prospěšný pro všechny sociální a profesní vrstvy českého národa. Je to spolupráce všech vrstev národa na společném díle a práce na tomto díle utužuje národní pospolitost a odolnost národa v současných těžkých hospodářských a politických časech.
Musíme si uvědomit, že na evropské volby plynule naváží začátkem října mimořádné volby parlamentní. To znamená, že půjdeme z kampaně do kampaně. Mysleme na to, že úspěch v evropských volbách bude znamenat ještě větší úspěch v parlamentních volbách. Společně můžeme dokázat, že se rok 2009 stane rokem Dělnické strany.
Chce to jen osobní nasazení, překonat obtíže a hlavně svornost ve všem našem konání. Nikdo nás nemůže zastavit. Myšlenky a cíle Dělnické strany ukázaly svojí sílu a nezničitelnost před Nejvyšším správním soudem a porazily mafiánské ministerstvo vnitra. Nikdo nás nemůže porazit, ani policejní konfidenti, úplatní novináři či zmatení liberálové. Můžeme se porazit jen sami. (pramen)

Vyzýváme politické představitele státu, Ministerstva vnitra, Státního zastupitelství, ale zejména českou veřejnost, aby se sílícímu neonacismu a extremismu v naší zemi postavili. Dnes jsou na řadě Romové, zítra to může ale být kdokoliv z vás. Současně vyzýváme občany romské národnosti, aby se vyvarovali otevřených střetů a i nadále nepodléhali provokacím ze strany neonacistů, kterým v posledních měsících musí otevřeně čelit. Dále doporučujeme, a to neprodleně, vytvoření ochranných hlídek, které budou aktivně spolupracovat s místní samosprávou a PČR. Jejich cílem není provokovat násilí, ale pomoci zajistit ochranu vlastním rodinám. (pramen)

Tolik citace. Uvedl jsem je proto, že prameny, ze kterých jsem je odčerpal, nemají zaručenou existenci v čase. Můžete se o tom přesvědčit, pokud zabloudíte do mých starších článků a zkusíte si některý z odkazů na cizí zdroje. Nemalé procento z nich už přestalo fungovat, protože server zanikl nebo to někam přestěhovali.
Neodpustím si k událostem posledních dnů na závěr malou poznámku: žádná státní či obecní instituce, žádná komise či zvláštní výbor nebo rada nikdy romský problém nevyřeší. V minulosti se o to za mimořádných podmínek války pokusil jeden šílenec a pozdější sebevrah a skončilo to pracovními či koncentračními nebo dokonce vyhlazovacími tábory. Pokud se nechceme vydat cestou výchovy romských dětí v kvalitních internátních školách a obcemi či státem zakládanými firmami, které by zaměstnávaly jejich nezaměstnatelné rodiče a příbuzné s cílem je především naučit pracovat, pak nám zbývá se jen smířit s tím, že budou takoví, jakými chtějí být. Budeme je muset i nadále živit a šatit a ubytovávat. A měli bychom přestat utrácet peníze daňových poplatníků za nesmyslné "projekty" a "koncepce", které se dají použít jen to, k čemu někdy použijeme obyčejný papír v situaci, kdy nemáme zrovna po ruce ten kvalitní dvouvrstvý toaletní.

Dnes bude ještě stále slunce a tak odjíždím na chatu, kde mě budou instalovat komunitní levný a rychlý Wi-Fi internet. Poté, co si jej během jednoho měsíce zdarma vyzkouším, pošlu jedné známé španělské firmě zvané kyslík výpověď z drahého telefonu a drahého superrychlého "drátového" internetu 512/128 (poctivě změřeno). Pokud se divíte té pomalosti, pak vězte, že to mám do centrály 4,7 km a to už je pro ty zatracené elektrony svištící po drátě moc.
22.4.2009 09:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.