Muslimové jsou méně ohroženi.

V Egyptě včera začala porážka zhruba 300 tisíc vepřů jako preventivní opatření proti šíření prasečí chřipky. Přitom nebyl v Egyptě dosud zaznamenán ani jeden případ onemocnění, pouze v sousedním Izraeli byli potvrzeni dva nemocní. Vepřové maso ve většinově muslimském Egyptě konzumují jen tamní křesťané, kteří tvoří asi desetinu obyvatelstva. Podle neověřených zpráv americká CIA prověřuje možnost, že je mexická chřipka dílem tajných laboratoří Al-Kajdy a že se tedy jedná ve skutečnosti o teroristický útok proti křesťanskému světu. Mezi muslimy je vepř považovaný za nečisté zvíře a tak vepře muslimové nekonzumují ani je nepěstují. Má to v pdmínkách nedokonalé hygieny a absence veterinární kontroly v méně civilizovaných zemích racionální důvod, protože vepři jsou často nositeli cizopasníků (boubel, svalovec), kteří se mohou přenést při nedostatečné tepelné úpravě masa na člověka. Muslimové jsou tedy obecně mexickou chřipkou mnohem méně ohroženi zejména v oblastech, kde se žádní vepři nevyskytují. Pokud by se údajné podezření CIA potvrdilo, byl by jistým paradoxem fakt, že také Židé vepřové nekonzumují a tak, ačkoliv jsou největšími nepřáteli muslimů, by byli před případnou pandemií ochráněni více než křesťané, hinduisté a další "bezvěrci". Počtem obyvatel ovšem Židé nepředstavují žádnou velkou překážku v islámském plánu na dobytí světa.

Jistě dohadům o původu mexické chřipky, které jsem uvedl v předchozím odstavci, nevěříte. Vybíjení vepřů nemá praktický význam z prostého důvodu: jakmile se virus chřipky přenesl na lidi, je evidentní, že se vepři zavření na farmách na dalším šíření viru nebudou prakticky podílet. Lidé si s šířením nákazy po celém světě poradí sami zejména díky cestovatelské mánii, která zachvátila v poslední době všechny společenské vrstvy. Zastavením letecké dopravy se nic nevyřeší, vše je již v pohybu. Zvláštní je, že se začínají objevovat zákazy dovozu a prodeje vepřového masa a varování před jeho požíváním. Tepelnou úpravou se totiž viry bezpečně zničí. Otázkou ovšem zůstává fakt, že se můžete nakazit při přípravě jídla, kdy manipulujete se syrovým masem. Takže se chovatelé prasat mohou těšit na to, že budou jejich chovy vybíjeny a zaplatí to stát neboli všichni daňoví poplatníci a přitom si z toho vepřového neukousnou ani kousek. To jsou nové formy podnikání, když se dostávají producenti do situace, kdy se chov nevyplácí, výkupní ceny klesají pod výrobní náklady a tak musí nastoupit "solidarita" ostatních občanů, kteří zaplatí nucenou porážku zvířat. Je to elegantní, dokonce to má díky předem vyvolané panice podporu zblblé a tupé veřejnosti. Musí se to tak s masem zvířat provést, protože se s ním nedá nic jiného dělat na rozdíl například od pšenice, se kterou lze topit v elektrárnách.

Milí čtenáři, máte-li snad doma ve chlívku nějaké to prase, raději jej picněte a maso zavařte do konzerv nebo z něj udělejte šunku. Může se vám totiž v brzku stát, že vám bude úředně váš vepř domácí zabaven stejně tak, jak se to stávalo chovatelům slepic po "vypuknutí" ptačí chřipky. Ano, je čas na domácí zabijačky.
30.4.2009 10:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.