Co si myslí čtenáři o házení vejci?

Dnes si dovolím pro značnou zaneprázdněnost nechat mluvit čtenáře našich "předních" deníků. Můj výběr jejich názorů je pochopitelně tendenční, i když jsem se tak trochu snažil vybírat z obou stran barikády. Občas jsem měl i dojem, že se do diskuzí zapojují placení agenti pantáty Paroubka, ověřit se to ale bez pomoci naší milé policie nedá. Zde je tedy malý výběr z "hlasu lidu":

Každý myslící člověk musí vidět jak si představují náš stát jednotlivé politické strany. Přiznám se, že mám obavy o znovu převzetí moci komunisty prostřednictvím ČSSD. Jsem již v důchodu a přesto, že mi často není do zpěvu, jsem šťastná, že jsem se dočkala demokracie, přestože není dokonalá, ale pořád lepší než totalitní společnost, kterou právě zastupují pp. Paroubek (závistivý ignorant), Falbr (táta dělníků),( ukecaný) Zaorálek,( podržtaška) Tvrdík, Ráth (narcistní tajtrlík) a mnohé další kádry. Jejich vládnutí jsme již jednou zažili a stačilo.

Budu vždy volit pravici, i když se vším nesouhlasím, ale určitě si mne socani nekoupí za odstranění poplatků a nechápu lidi, kteří jim na to skočili, aby se jim nakonec ty zrušené poplatky neprodražili.

Já zas nechápu, jak myslící člověk může věřit v to, že by vítězství ČSSD ve volbách přineslo nějaké ohrožení. O science fiction o státním převratu údajně plánovaném ČSSD s komunisty radši ani nemluvím. Nechápu, že ještě 20 let po sametové revoluci tohle strašení pořád na některé lidi zabírá. Pravici klidně volte, na to máte plné právo, respektujte ale, že jiní lidé volí jinak. Ten respekt je totiž podstatou demokracie, z níž máte - a oprávněně - takovou radost. Mimochodem, můžu se zeptat, jak si podle Vás představuje budoucnost tohoto státu ODS? Já mám pocit, že právě ona představa budoucnosti totiž ODS a spolu s ní i všem ostatním stranám včetně ČSSD zcela chybí.

Že by vaječná revoluce? Vaječné útoky proti s. Paroubkovi někdo chápe jako násilí. Ale kdyby někdo odstranil třeba A. Hitlera nebo J. V. Stalina dřív, než násilím zlikvidovali velkou část obyvatelstva, možná by to malé násilí mohlo předejít smrti mnoha milionů lidí na světě. Pokud by ty vajíčkové útoky dokázaly zabránit, aby se J. Paroubek dostal k moci, možná se tímto "zavrženíhodným" násilím předešlo mnohem horším událostem v budoucnosti. Jenže co když právě ono vaječné násilí vyprovokuje nějaké budoucí násilnosti? Na druhou stranu: Copak je vržení pár set vajíček na několik arogantních diktátorských politiků nějaké násilí ve srovnání s dřívějšími násilnostmi muslimské mládeže třeba v Paříži nebo s pouličními nepokoji v Řecku?

A Paroubek má nějaké argumenty? Paroubek sprostě sází na to, že je v této zemi nadměrný počet lenochů a pijavic, kterým se nechce dělat ale chtějí se mít dobře. Kdo si koupí jejich hlasy, dostane se ke státní moci a penězům. A o to tady jde. Paroubek je napojen na podsvětí (to snad není nutné dokazovat, kdo není slepý to vidí) a navíc má tendenci zavést pořádky jako bolševici po roce 1948 . Už ten jeho DRath vyhrožuje lidem, kteří dodržují zákony, že až se dostanou socani k moci, tak jim to sečte. Lidi, vzbuďte se nebo tady máme na podzim nový čtyřicátý osmý rok.

Je mi 56 a jsem proti násilí v jakékoliv formě. Když vidím ale Paroubka a Ratha lhát aniž by se začervenali tak bych si taky hodil. Proč? Mám jinou možnost protestu proti např. bilboardu na kterém socialisti svalují vinu za celosvětovou krizi na Topolánka, Zahradila a Bushe?

Za všechno může Paroubek. Kdyby Paroubek nebyl prototypem minulé doby , tak by tyto akce nebyly. Vždyť drtivá vetšina vedení ČSSD jsou bývalí komunisté. 8 ze 13 hejtmanů také. To nikdo nevidí?

Vzkaz pro odpůrce Paroubka: přestaňte se chovat jako puberťáci a jděte k volbám. Tam můžete hlasovat, jak chcete. Napadání politických odpůrců zavání nacismem a fašismem dost značně.

Jestli Paroubek prohraje volby díky technařům, tak to bude konečně nějaký užitek z této dementní psoudohudby a jejího dementního provozování.

Nevím, všechno je to na houno, tady snad není ani koho volit. Ať se podíváte kamkoli, všude stejná sebranka.

Stejně je to jedno, politické strany hrají divadlo a nakonec se spojí v koalici.

Jak vidíte, závěr mého tendenčního výběru je dosti pesimistický a vystihuje to i můj názor na vajíčkovou válku. V každém případě se o nás zase trochu více píše v zahraničí, protože i tam mají novináři nouzi o témata. A tak se ve FoxNews dočtete o "'Shell' Shock: Czech Protesters Pelt Political Leader With Eggs" s fotkou Tvrdíka, který má na triku vedení předvolební kampaně ČSSD, News Daily má titulek "Egg bombardment disrupts Czech leftists" a britský Telegraph píše, že "Egged: Czech opposition leader attacked at European Parliament election meeting " a uveřejňuje dehonestující fotografii pantáty Paroubka zasaženého vejci. V každém případě se Paroubek stal mezinárodně známou celebritou a navíc může jako jediný z podobně napadaných světových politiků tvrdit, že on z bitvy neutekl a hrdě čelil "fašizoidním" výlevům pravicové spodiny až do konce. Jdu teď nakoupit a budu péct dort pro svoji ženu k narozeninám. V rámci rodinné politiky je to výrazně pozitivní krok a vytvořím jej z pravého piškotu s použitím pěti vajec.
29.5.2009 08:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.