Telefonujte za 0.444570 Kč do celé Evropy.

Ano, taková je minutová sazba Skype při volání na pevné linky místně, meziměstsky i mezistátně. Takže běžný hovor v délce 8 minut vás přijde jen na 5,00 Kč. Při volání z mobilu na pevnou linku zaplatíte u O2 na území ČR téměř desetkrát tolik: 49,0 Kč. Pro rodinné "konference", ať už jsou rozmístěni jejich členové po Česku nebo jsou v zahraničí, je nepochybně nejlevnějším spojením Skype. Pokud si zaplatíte měsíční paušál za 148.80 Kč, můžete volat neomezeně po celé Evropě nebo za 259 Kč po celém světě nebo jen za 118.72 Kč po celém Česku. A samozřejmě i s přenosem obrazu, pokud vám to dovolí kvalita vašeho internetového připojení. Nejlepší je to vyzkoušet a uvidíte sami, zda něco uvidíte.

Skype si vyhrazuje právo na volání aplikovat tzv. FUP (Fair Usage Policy) v rozsahu 10 000 minut měsíčně, což odpovídá zhruba 5 hodinám volání denně. To je pro drtivou většinu uživatelů více než dostatečný limit, takže se dá služba považovat za neomezené volání.

Zajímavostí je, že tarif je stejný pro všechny země v regionu. V nabídce je tarif pro Evropu, Asii, USA a Kanadu, Brazílii a ostatní svět. Pro nové tarify není nutné uzavírat speciální smlouvy a paušál platí pro všechna volání na pevné linky bez časového omezení.

Protože se dnes vydávám na cestu do jedné zapadlé vesničky nedaleko Znojma, tak zítra žádný článek nezveřejním. Pokusím se vám to vynahradit ve čtvrtek. Můžete se také podívat na kopii článku o povodních, kterou jsem pověsil na iDnes, je tam docela zajímavá diskuse.
30.6.2009 09:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.