Buduje Německo Čtvrtou říši?

Známý antiklausovec, ctihodný pan Jiří Pehe ve svém článku Václav Klaus - případ pro psychology odhalil mimoděk skrytá tajemství velkého plánu na ovládnutí Evropy a možná i celého světa. Sice jen cituje jakéhosi svého známého podle modelu "jedna paní povídala", ale tím, že údajné "bláznivé" nápady Václava Klause takto publikoval, bezděky přiznal, že i sám velký Pehe si není až tak docela jistý, jak to vlastně je. Cituji:

Jeden známý politický analytik mi například nedávno řekl, že hlavní hybnou silou Klause ve vztahu k EU je jeho přesvědčení, že evropský integrační projekt je jedna obrovská konspirace ze strany Německa (kterému asistuje Francie) na ovládnutí Evropy, k čemuž patří i snaha zbavit členské země jejich suverenity.

Pokud by politický analytik, který si uchoval zdravý rozum a studuje dějiny evropské integrace, na tento názor přistoupil, stejně ho nemůže racionálně vysvětlit. Je totiž natolik paranoidní, že pak už klidně můžeme jako platnou politickou teorii přijmout třeba tvrzení, že svět je řízen tajnou sionistickou sítí. S politikem vyznávajícím takové názory nemá smysl racionálně argumentovat, jeho postoje může nejlépe vysvětlit psycholog, popřípadě psychiatr, říká pan Pehe maje před očima pro jeho duši blahodárnou vizi Václava Klause ve svěrací kazajce v bohnickém ústavu.

Kdyby se ale v lebce pana Pehe, údajně vyplněné mozkem, tyto myšlenky nehonily, nejspíše by se nenamáhal je uveřejňovat jako bláznivé představy Václava Klause o budování EU jako Nové Říše, v pořadí čtvrté. Poněkud zvláštní navíc je, že Pehe na druhou stranu zpochybňuje ona často vyslovovaná podezření, že je Václav Klaus ruským agentem. Cituji:

Do oblasti politické analýzy se také těžko vejdou temné náznaky o tom, že Klaus pracuje v režii Kremlu, který si ho kdysi nějakým způsobem zavázal. Bez důkazů se takové domněnky snadno stávají jen municí pro ty, kdo chtějí právě Klausovy oponenty usvědčit z iracionálních pohnutek a stihomamu.

Pan Pehe ovšem ve skrytu duše tajně doufá, že se nějaké "důkazy" o ruském zaprodanectví prezidenta najdou, že se někdo ozve. Tím by se Václav Klaus totiž dostal na úroveň pantáty Paroubka, který při své návštěvě Ruska nedávno Putinovi osobně slíbil, že pozve tohoto bývalého předního důstojníka KGB na oficiální návštěvu Česka, nejspíše do restaurace Monarch nebo na matějskou pouť. Tedy pokud se stane příštím českým premiérem, o čemž jistě Paroubek nepochybuje.

Ale zpátky k té údajné vizi Václava Klause o budování EU jako německé Čtvrté říše. Klaus není sám, kdo se domnívá, že němečtí politici a hlavně průmyslníci spolu s bankéři rozjíždějící po prohrané válce znovu s americkou pomocí německou průmyslovou mašinerii od počátku realizovali "plán B" na dobytí Evropy. O pozoruhodné události rok před koncem druhé světové války se například píše v knize spisovatele Adama Lebora nazvané Hitler's Secret Bankers (Hitlerovi tajní bankéři). Knihu komentuje Petr Litoš ve svém článku Evropská unie jako Čtvrtá říše? Také lichtenštejnský monarcha Hans-Adam II. se v dopise pro Židovské muzeum v Berlíně ostře pustil do Německa a nazval ho Čtvrtou říší. Více o jeho troufalém počínání čtěte na portálu Tyden.cz. Český spisovatel scifi Václav Semerád ve své knize Čtvrtá říše líčí tento stát jako zvláštní druh zločinné utopie, jako společnost, kde bylo odstraněno veškeré drobné zlo a nahrazeno zlem obludným. Celý text této poněkud výstřední knihy s pozoruhodnými vizemi si můžete přečíst na zine.cz.

Když si to celé shrneme a jen malinko se zamyslíme nad uplynulými šedesáti lety, můžeme současnou EU skutečně vidět jako onu Hitlerovu vysněnou "socialistickou" říši. Zatím v ní sice chybí Ukrajina jako obilnice Evropy, ale je to v plánu. Rakušák Hitler předpokládal, že Němci budou jako nadřazená rasa vlastnit a řídit všechny významné průmyslové i zemědělské podniky po celé Evropě, což se ve značné míře stalo. Jako drobný příklad pro Česko můžeme uvést naši největší automobilku a všechny "české" deníky i řadu časopisů. Nezdařil se sice záměr zavedení němčiny jako "evropského" jazyka, ale místo toho byl zvolen příbuzný jazyk s germánskými kořeny, angličtina. Ta je se skřípáním zubů akceptována i věčnými potížisty, Francouzi, kteří si museli zvyknout na to, že budou jen evropskou dvojkou. Z jazyka, který si Germáni přinesli z kontinentální Evropy na část ostrova Británie, se během staletí stal jazyk, kterým hovoří 350 miliónů rodilých mluvčích a domluví se jím další více jak miliarda lidí na celém světě. Hlavním městem Evropy se sice nestal Berlín, místo kterého byl zvolen neutrální Brusel. Ale vytvoření jednotné říše se daří a funguje dobře i plán na získání laciné "podřadné" pracovní síly získané ve východní Evropě.

Poraženi byli i Hitlerem nenávidění komunisté, i když "zbytkové" Rusko oslabené rozpadem komunistické říše dělá potíže. Budování vlastní nové "východní" asijské říše se nedaří a ruská ekonomika i nadále stojí na hliněných nohou. Hitler měl v plánu Rusko obsadit a zaostalé obyvatelstvo použít jako moderní otroky. Německo se prostřednictvím MMF po pádu Sovětského svazu pokusilo o ekonomickou invazi do Ruska vedenou především německými firmami a rozsáhlými finančními dotacemi a půjčkami, leč větší část těchto peněz se rozplynula v kapsách moderních ruských bojarů. Dnešní vládcové Putin a jeho poskok Medveděv si drží částečnou moc v evropské hře jen díky prodeji nerostného bohatství, zejména plynu a nafty podobně jako Cháves ve Venezueli. Němci se ovšem nedostatku nebojí, protože budují separátní "německý" produktovod po dně Baltického moře z Ruska přímo do Německa. Evropská solidarita byla v tomto případě bezohledně odhozena jako nepotřebná rekvizita.

Možná by nám mohl pomoci ve "správné" politické orientaci sám velectěný pan Pehe, který před devíti lety ve svém článku o globalizaci napsal: "Jednou z nejdůležitějších výzev je vytvoření nadnárodních politických institucí, které by byly schopné zajistit rovnoměrnější distribuci zdrojů v planetárním měřítku, vytvořit regulační rámec pro působení nadnárodních společností a pro planetární pohyby kapitálu, a prosazovat planetárně závazné ekologické normy. Pokud nebude ekonomická a technologická globální revoluce následována rychle revolucí ve struktuře politických institucí a ve způsobu, kterým lidstvo přemýšlí o prostředí,v němž působí, může vskutku dojít ke katastrofě planetárních rozměrů."

Nesmíme zapomenout, že Hitler ve své šílené jasnozřivosti usiloval celkem správně o světovládu. Chystal se přece ve spojenectví s neméně fanatickými Japonci dobýt i americký kontinent. Jak je patrné z výsledků vojenských "misí" americké vlády, i dnes ale nejsou zbraně to pravé, čím je možné dosáhnout světovlády. Vhodnější metodou jsou uměle vyvolávané finanční i hospodářské krize, při kterých je možné dále a levně rozšířit nadnárodní průmyslové a finanční monopoly, které ve spojení s korumpovanými politiky postupně dosáhnou společného cíle: celosvětového míru bez vojenských konfliktů, globalizovaného světa řízeného prostřednictvím nadnárodní rezervní měny. Jen jedno není jisté: zda se tou celosvětovou měnou nestane čínský jüan.
7.7.2009 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.