Prasečí chřipka zachrání ekonomiku.

Přesněji řečeno, nákup léků a vakcín vyvede část farmaceutického průmyslu z ekonomické krize. Francouzská vláda podlehla tlaku Světové zdravotnické organizace (WHO) a hysterii vyvolávané sdělovacími prostředky a za peníze daňových poplatníků nakoupila pro všechny Francouze 94 milionů dávek očkovací látky proti chřipce A/H1N1 pocházející z Mexika, kterou se ve Francii doposud nakazilo 481 lidí. Ačkoliv WHO označuje šíření této chřipky za celosvětovou pandemii, zatím touto chřipkou onemocnělo údajně jen 94 512 osob ve 136 zemích světa a 429 jich chorobě podlehlo. Přitom nebylo potvrzeno, že tato úmrtí skutečně způsobila prasečí chřipka a nikoliv jiné zdravotní komplikace či chronická onemocnění pacientů oslabených chřipkou. Ze států, kde byla zatím nákaza A/H1N1) potvrzena, je nejhůře postižené Mexiko s 12 potvrzenými úmrtími; smrt dalších 168 lidí úřady prověřují.

Francouzský stát o konečné ceně za léky s koncerny Sanofi-Aventis, GlaxoSmithKline a Novartis prý ještě vyjednává. Odhaduje se ale, že za ně zaplatí 600 až 800 milionů eur (15,5 až 20,6 miliardy korun). Francouzským pacientům mohou lékaři předepisovat ochranné roušky proti šíření infekcí, které si lidé budou moci zdarma odebírat v lékárnách. Přitom tyto roušky podle odborníků nemají žádný smysl, protože před nákazou nechrání. Maximálně mohou nepatrně bránit v šíření viru, pokud by roušku nosil nakažený pacient. Ten by ovšem měl být v izolaci a nikoliv někde mezi zdravými lidmi. Podle časopisu Test roušky zvané lékařské nikoho neochrání. Naopak průniku mikroorganismů a jemného prachu do dýchacího ústrojí zabrání respirátor (filtrační polomaska).

Další pozoruhodné prameny: Prasečí chřipku jsme si umně vyrobili sami, Prasečí (mexická) chřipka: Velká panika, lidé skupují léky, Prasečí chřipka? Panika, která se záměrně vyvolává, aby se lidi zviditelňovali a aby se utrácelo, Prasečí chřipkou trpí neurotici, tvrdí lékař.
17.7.2009 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.