Jak mě vytočila Telefónica O2.

Poslední dobou jsem žil v blahém přesvědčení, že již nemám s touto španělskou firmou nic společného. K termínu 10.6.2009 jsem totiž s nimi definitivně ukončil veškeré svazky a oslavil den, kdy mě přestala fungovat jejich pevná linka a tím pádem i jejich skvělé bleskové ADSL o rychlosti neuvěřitelných 512kbit/s za plnou cenu("...rychleji to nejde, jste o pár metrů dál od naší ústředny, než je pro přenosy zdrávo a žádná sleva není možná..." - 4,7 km) poté, co jsem se napojil na komunitní wifi o rychlosti šestkrát vyšší za cenu poloviční.

Na zeď jsem si vyvěsil památeční dopis od paní Petry Deylové, manažera pro retenci zákazníků, ve kterém mě potvrzuje zrušení a ukončení fakturování služeb a žádá mě, abych zaslal (na své náklady, jak jinak) koncové zařízení k ekologické likvidaci. Význam slova "retence" jsem si musel ověřit ve slovníku cizích slov, protože jsem nechápal tu souvislost. Z lékařského hlediska mám potíže s vlastní retencí, neboť upadá moje schopnost zapamatovat si něco, udržet to v paměti. Rovněž pole před naší zahradou má v souvislosti s "bleskovými" dříve nevídanými (?) bouřkami sníženou retenci v zadržování vody. Retence tekutin v těle každého z nás může mít dokonce zcela zhoubné následky. Tu jsem pochopil, že výše zmíněná paní Petra je manažerem pro zadržování zákazníků, kteří se po zoufalých zkušenostech s velectěnou společností O2 přezdívanou na kyslíky rozhodli od nich uprchnout. Protože se jí její zadržovací práce v mém případě nepodařila, kapitulovala a nařídila technikům můj telefon odpojit. Z jejího dopisu jsem nepochopil, zda jim mám kromě telefonního aparátu a routeru poslat i smotaných padesát metrů telefonního drátu včetně nosného lanka. Rozhodl jsem se proto jim neposílat nic, o ekologickou likvidaci těch krámů se postarám sám.

Ale pak skončila moje spokojená nálada. Včera jsem totiž obdržel standardní fakturu na 916,- korun českých za období 17.6 - 16.7.2009. Preventivně jsem si po jejím prostudování vzal prášek pro snížení tlaku, aby na mě dříve než jí to mám v úmyslu dovolit, neskočila ta potvora mozková. Ještě jednou jsem si přečetl "retenční" dopis a zahájil většině z vás jistě notoricky známý proces dobývání se do zavřených dveří společnosti O2 pomocí telefonního čísla 800 123 456. Po dvou nezdařených pokusech, kdy jsem se dokonce dostal tak daleko, že mě byla automatem znovu připomenuta částka 916,- korun, kterou bych měl zaplatit, jsem "simuloval" při mačkání řídících povelů technickou závadu a posléze mě to vzala lidská bytost zvaná technik. Tomu jsem se omluvil, vysvětlil mu, že mě opravdu telefon nefunguje, ale to že jsem chtěl, aby nefungoval, a poté mě laskavě přepojil na jinou lidskou bytost, která se mnou milým ženským hlasem věc probrala. Sice tvrdila, že linka nebyla vypnuta 10.6. ale až 17.6.2009, ale uznala, že faktura byla nejspíše vystavena a zaslána omylem. Já jsem jí požádal, aby tam do toho počítače uvedla, že požaduji zaslání písemného zrušení zmíněné faktury, neboť bych nerad skončil v rukou exekutora či před soudem. Poté ukončila náš milý rozhovor dotazem, zda mě nemůže splnit nějaké další přání. Na to jsem jí sdělil, že mým největším a nejvroucnějším přáním je nemít již nikdy se společností Telefónica O2 nic společného a rozloučili jsme se.

A tak teď budu čekat, kdy mě přijde první upomínka na zaplacení faktury za měsíční provoz dnes již neexistující telefonní linky včetně ADSL. Nebo snad opravdu dojde k ukončení mého obchodního vztahu s firmou Telefónica O2 a obdržím omluvný dopis od paní Deylové, které se moje "retence" nepodařila? Jen mě uklidňuje, že nejsem sám, kterého se společnost Telefónica snaží obrat o peníze. Jeden názor z internetu za všechny:"Ať si říká kdo chce co chce stejně opět zkusili, jestli jim náhodou nepošlu ještě nějaké ty drobáky navíc. Třeba si toho ani nevšimne! Buďte si jistí, že to zkouší na všechny. Opravdu v tom mají hroznej bordel, takže bacha na přeplatky a na faktury navíc. A pokud si myslíte, že ne, tak jste sakra na omylu!!! To, že je společnost velká, ještě neznamená, že mají ve firmě pořádek, nebo že nekradou!!!".
23.7.2009 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.