Nejvyšší čas najít něco na Kalouska.

Strana TOP 09 se podle dalšího pochybného výsledku firmy Factum Invenio právě teď dostala na čtvrté místo pomyslného žebříčku očekávaného zastoupení politických stran ve Sněmovně. Pokud by se přidala k ČSSD, snadno spolu s lidovci získají parlamentní většinu. S tichou podporou komunistů by pak mohli vesele vládnout a měnit i ústavní zákony.

Bez ohledu na tyto a jiné nejisté výsledky podobných průzkumů politického "trhu" je na čase, aby investigativní novináři vyhrabali z bahna minulých politických časů něco na Miroslava Kalouska. Například by bylo vhodné národ upozornit na jeho "podnikání" v dobách, kdy pracoval jako ekonomický náměstek na ministerstvu obrany. Viz například Kalouskův známý Richard Háva, vlastník firem Omnipol a Zenit vyvážejících zbraně, který byl spojován s řadou armádních zakázek v době, kdy byl Kalousek náměstkem na ministerstvu obrany. Háva byl podle LN navíc původním majitelem luxusního bytu, kde nyní Kalousek bydlí. Dokonce i nynější Kalouskův stranický šéf Cyril Svoboda zpochybnil Kalouskovo působení na ministerstvu. Německá kriminální policie podezřívá společnost Zenit, za níž stojí vlivný český podnikatel a ústřední postava kauzy grippeny Richard Háva, že se zapojila do praní špinavých peněz. Němci na Hávův Zenit narazili při vyšetřování finančních a daňových machinací zástupců společnosti GIS v Severním Porýní-Vestfálsku. Firmu GIS vyšetřovatelé označili za přepážku, která sloužila k vyvádění černých peněz z východní Evropy na švýcarská konta. "Firma sloužila takřka výlučně kriminálním účelům, praní špinavých peněz. Dokonce lze předpokládat, že byla založena jenom z tohoto podnětu...Nezákonné manipulace a zastírání peněz v mezinárodním styku bylo praktikováno po dobu asi 15 let," napsali do jedné ze svých zpráv o stavu vyšetřování důstojníci Zemského kriminálního úřadu Severního Porýní-Vestfálska. (pramen). Jaké to asi byly peníze, za jaké a čí služby a kdo má k těm švýcarským kontům přístup?

Kalouskem a jeho finančními zdroji se také v minulosti zabývaly Britské listy. Problém bude ale v tom, že se již všechny Kalouskovy "hříchy z minulosti" dostatečně v médiích propraly v minulých letech a voličstvo obecně disponuje jen krátkodobou pamětí. A tak se Kalousek společně s "knížetem" Karlem Schwarzenbergem nastrčeným v čele jeví většině voličů - tupců jako neutrální "středová" strana, ani ryba ani rak. A takové strany má v oblibě zejména ta část voličů, kteří se prakticky o politiku nezajímají, jsou označováni za nerozhodné a volí podle momentální nálady. Některým by se dokonce líbilo, kdyby na premiérský stolec usedl kníže a se svým věrným rádcem a ministrem pro všechno Kalouskem vládl až do smrti. Spíše to ale vypadá na Paroubka coby premiéra, kníže dostane zamini a ministrem fianancí se konečně stane Kalousek. Ochraňujtež nás všichni bohové.
28.8.2009 15:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.