Wizz Air nabízí náhradní lety pasažérům Sky Europe za 30 EUR.

Maďarská letecká nízkorozpočtová společnost Wizz Air nabízí alternativní lety cestujícím postiženým krachem společnosti SkyEurope na letištích v Praze, Bratislavě a Vídni. Cestující, kteří mají platnou rezervaci SkyEurope na lety v období od 1. září do 26. března, si mohou rezervovat náhradní let na stránkách wizzair.com v ceně 30 eur za jednosměrnou letenku zahrnující veškeré další poplatky. Volná místa jsou závislé na dostupnosti a alternativní rezervace musí být provedena do půlnoci 15. září.

    Podmínky:
  • Při kontaktování centrály Wizz Air nebo rezervování letenky na stránkách wizzair.com, musíte mít k dispozici ověřovací číslo Sky Europe
  • Nárok na letenku za 30 eur máte pokud jste držitelem rezervace se Sky Europe. Při odbavování budete požádáni, abyste předložili své vytisknuté letové plány od Wizz Air a Sky Europe. Pokud tak nebudete moci učinit, bude vám odmítnut vstup na palubu letadla.
  • V případě využití volitelných služeb jako jsou odbavená zavazadla, zavazadla nadváhu, přednostní nástup atd., budou účtovány dodatečné poplatky.
Svou letenku za 30 eur si můžete zakoupit online kliknutím zde.

Rychlost, s jakou Wizz Air zařadila tuto službu do svého systému online prodeje letenek ukazuje, jak je dobré být připraven. To, že Sky Europe zkrachuje bylo zřejmé již před třemi měsíci a programátoři Wizz Air nezaháleli.

Náhradní lety nabízí i ke krachu se blížící ČSA, ale jen těžkopádnou formou pomocí telefonu a za cenu o 20 EUR vyšší:

  • Kontaktujte prodejní místa Českých aerolinií nebo Kontaktní centrum na telefonu +420 239 007 007
  • Předložte svou platnou letenku – potvrzení o rezervaci, vytištěný itinerář cesty nebo jiný dokument prokazující zakoupení letenky do destinace SkyEurope na konkrétní datum.
  • Na základě platné letenky SkyEurope budete zaneseni na „stand-by“ čekací listinu na nejbližší let Českých aerolinií do destinace dle původní letenky a bude-li v našem letadle místo, odletíte s námi.
  • Za jednu cestu zaplatíte jednotnou cenu 1 400 Kč, resp. 50 EUR včetně všech poplatků. Letenka je nevratná.
  • Nabídka platí pro cestující, kteří si zakoupili letenku SkyEurope do těchto destinací – Amsterdam, Athény, Brusel, Kodaň, Londýn, Milán, Paříž, Řím, Soluň.

Možná vás napadne, že si koupíte náhradní letenku na vánoční cestu u Wizz Air a pak zkrachuje i ta, protože měla minulý měsíc jisté potíže. Proto si myslím, že je vhodné si kupovat letenku maximálně na dva či tři měsíce dopředu do doby, kdy se Evropská rada či komise nebo parlament EU uráčí a nařídí všem firmám i podnikatelům vybírajícím peníze za služby a výrobky předem povinné pojištění proti úpadku. Do té doby se nemůžete spolehnout ani v rámci EU na nic a na nikoho.
2.9.2009 10:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.