Vy ještě nemáte profil na Facebooku???

Pravdou je, že v poslední době, kdy se na Facebook vrhli i politici, mít tam profil není až tak zase nic moc. Objevují se také názory, že když má někdo potřebu svěřovat se internetové komunitě s tím, kam a na co chodí do restaurace nebo do kina, je patrně mírně psychicky labilní a měl by se léčit.

Ten, kdo shání nějakou zajímavou a kvalitní dobře honorovanou práci, raději by se měl Facebooku vyhnout velkým obloukem. Jeho profil by totiž mohl snadno objevit personalista, který rozhoduje o jeho přijetí a nejspíše by si udělal závěr, že ten, kdo se svěřuje se svým životem, zálibami a popisem co dělal včera, kam půjde dnes a co se dělo v práci, tak takový člověk není schopen ani udržet interní důvěrné firemní informace. Jediným "rozumným" důvodem proč na Facebooku být, je prý za účelem balení "fejsbukových" blbek za účelem sexu.

Uživatel Facebooku musí sledovat životy virtuálních přátel, žít svůj virtuální život, informovat o něm. Dál musí číst články na netu o Facebooku, aby náhodou něco nepropásl a byl stále in. Ale musí si zároveň dávat pozor, aby svůj virtuální život nepropojil se svým skutečným životem příliš, protože by se mu pak mohlo stát, že nebude mít čas na skutečný život. Suma sumárum, je to ztráta času nebo zábava pro ty, jejichž skutečný život je plný nudy. Hlavně díky jejich prázdným palicím.

Všechno je ale ve skutečnosti jinak: Facebook vymysleli v CIA a FBI jako skvělý aparát pro získávání privátních informací. Aby mohli kromě jiného i vydírat vytipované osoby a nutit je ke spolupráci. Jak říká Woody Allen: "To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že po tobě nejdou."
8.9.2009 10:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.