Přechod z Outlook 97-2002 do Outlook 2007.

Postup je celkem jednoduchý. Soubor obsahující vaši poštu má příponu PST a pokud jste jej nikdy neměnili za jiný, má jméno OUTLOOK.PST. Soubor je standardně uložen ve složce :\Documents and Settings\\Local Settings\Data aplikací\Microsoft\Outlook. Pokud jste jej ovšem někam nepřemístili, například jako já - mám jej na flashdisku. Standardní výchozí umístění je skryté a tak pokud chcete pomocí programu Průzkumník Windows vyhledat tuto složku, musíte nejprve povolit zobrazování skrytých složek.

V programu Průzkumník Windows klepněte v nabídce Nástroje na příkaz Možnosti složky. Přejděte na kartu Zobrazit a potom v seznamu Upřesnit nastavení v části Soubory a složky klepněte v části Skryté soubory a složky na přepínač Zobrazit skryté soubory a složky. Chcete-li zobrazit všechny přípony názvů souborů, zrušte zaškrtnutí políčka Skrýt příponu souborů známých typů v části Soubory a složky. Skryté složky se zobrazují méně výrazně, aby bylo zřejmé, že se nejedná o běžné adresáře.

Soubor Outlook.pst si zkopírujte kamkoliv tak, aby během převodu do programu Outlook 2007 nehrozilo zničení dat. Převod dat budete tedy provádět s kopií. Předpokládejme, že již máte nainstalován Outlook 2007, ve kterém se automaticky založil po instalaci nový soubor Outlook.pst ve formátu, který je odlišný - má jiné kódování znaků (Inicode). Popis vlastního postupu pro převod datového souboru Outlook.pst z Outlook 97-2002 najdete na stránce firmy Microsoft.
9.9.2009 10:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.