Irové a ženy s vibrátory zachraňují planetu.

Jistě jste si vědomi faktu, že s rozvojem mobilní elektroniky i dalších mobilních přístrojů i hraček všeho druhu se zvětšuje množství nebezpečného odpadu, zejména pak alkalických baterií, které málokdo odevzdává k ekologické likvidaci. Baterie se tak vyhazují jako součást běžného domovního odpadu a končí na skládkách.

Běžným vybavením domácností se také staly bateriové ženské vibrátory. Irská firma Caden Enterprises ale teď přichází s převratným vynálezem: vibrátorem na ruční pohon. Tento vibrátor se dobíjí ručně kličkou a tak mohou ženy pomoci v ochraně životního prostředí.

Vibrátor s poetickým názvem EARTH ANGEL (Anděl Země) byl původně vyvinut pro země třetího světa, kde je získávání baterií velice obtížné a především finančně náročné. Pravdou je, že se sice vibrátor prodává za 69.99 euro (cca 1780 Kč), ale jeho ekologický význam je nesporný.

Podle prohlášení mluvčího firmy Caden Enterprises je o vibrátor velký zájem také ze strany ekologicky uvědomělých žen z rozvinutých zemí. A nejen žen: "Chtěli jsme přijít se sexuální pomůckou, která by byla šetrná k životnímu prostředí a oslovila veřejnost bez ohledu na pohlaví, věk či národnost. Dva roky jsme vibrátor vyvíjeli a jsme moc rádi, že se náš sen konečně stal skutečností," vysvětlil mluvčí firmy.

Pouze ze strany sexuologů se objevily jisté pochybnosti o tom, jaké trauma by mohla žena prodělat v situaci, kdy by došlo v nevhodné době k neočekávanému vybití baterie a musela by vibrátor dobíjet otáčením kličkou. Praxe však ukáže, zda jsou jejich námitky proti objevnému přístroji opodstatněné.

I když je o přístroj obrovský zájem převyšující zatím výrobní kapacitu, můžete si jej přesto objednat na internetu, kde jej zaplatíte snadno svojí platební kartou. A tak se může nový vibrátor směle přiřadit do řady ekologických výrobků vedle přenosného radia pana T.Baylise i jeho MP3 přehrávače. Oba tyto výrobky jsou také na kličku a pomáhají tak zachránit naši planetu.
14.9.2009 10:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.