Nosíte na sobě RFID?

Pořádně si prohlédněte svoje oblečení. RFID může být i pod podšívkou. Finská společnost UPM Raflatac otevřela v loňském roce další asijskou továrnu v čínském Guangzhou s produkcí přes 100 milionů výrobků se zaměřením především na HF a UHF pasivní RFID tagy a inleje. V budoucnu se počítá s navýšením kapacity továrny až na stovky milionů produktů ročně. UPM Raflatac tak upevňuje své postavení ve světě, když má své továrny již na třech kontinentech - v Evropě, Severní Americe a Asii.

Společnost Alien Technology představila svůj nejnovější RFID projekt, v jehož rámci je využito více než milion tagů. Ve spolupráci se společností Aton byla implementace RFID systému uskutečněna u předního italského výrobce textilu G&P Net, producenta značek GeoSpirit a Peuterey. Cílem projektu bylo dosažení lepší kontroly dodávek a celkového přehledu o dodavatelském řetězci v celé Evropě. Jedná se již o šestý obdobný projekt společnosti Alien v Evropě. Dosažení optimální logistiky vyžadovalo připojení RFID inlejí Higgs-3 z dílny Alienu ke každému kusu oděvu. Tyto inleje jsou pomocí čteček identifikovány v několika bodech dodavatelského řetězce od výrobních linek až po regály v obchodech. Jedná se zejména o bundy, kalhoty, kabáty nebo košile. Tento způsob evidence zboží je přesný, rychlý a nenáročný na obsluhu. Konstatovala Luca Isidory, ICT manažer G&P Net.

Můžeme se tedy těšit, že při naší návštěvě prodejny textilu bude personál prodejny ihned vědět, jaké výrobky a od kterých firem máme na sobě, jaké jsou velikosti a jak jsou staré. Budeme tak jistě obslouženi mnohem kvalitněji než dosud. Pokud se nám ovšem znuděný personál prodejny bude vůbec věnovat. Když přece jen nakoupíme, staneme se součástí dokonalé evidence nejen výrobků, ale zapadneme do tohoto moderního světa dokonalé evidence všeho a všude. Zkontrolujte si tedy jednotlivé kusy vašeho oblečení, zda někde nenajdete nenápadné, velmi malé, ale velice účinné evidenční RFID etikety.

Více o RFID najdete na Wikipedia.org nebo na RFIDportal.cz. Řadu dalších článků o RFID vám nabídne Lupa.cz. Možná budete překvapeni, asi spíše nemile než mile. Přesto vám přeji krásný, dnes slunečný den uprostřed současného světa moderních informačních technologií. Buďte dobří.
19.10.2009 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.