Zoufalé krávy bučí o pomoc!

Situace je vážná. Premiér sice zatím v reakci na protesty farmářů a družstevníků neodstoupil z funkce, ale podle spolehlivých zdrojů ze Strakovky se dovídáme, že si bude při příležitosti další demonstrace zemědělců veřejně lít mléko na hlavu na důkaz, jak hluboce s producenty mléka soucítí. Protože jeho vláda tuto situaci nezavinila. Je to důsledek zločiného spiknutí českých politiků napříč politickými takzvanými "demokratickými" stranami.

Poslední výkřik do tmy, akt zoufalství nebo volání o pomoc. Tak nazývají svůj čtvrteční protest zemědělci ze Zlínského kraje, kteří na pole u Roštění na Kroměřížsku vylili přibližně třicet tisíc litrů mléka. Zemědělci v kraji se tak 29. října zapojili do protestu proti nízkým výkupním cenám mléka. Udělali to na protest proti extrémně nízkým výkupním cenám, které je dostávají do obrovských výrobních ztrát.

Je zřejmé, že jedinou podporu zemědělcům poskytuje komunistická strana. Ve stranických Haló novinách se píše:"Jednoznačně jsme na straně zemědělců. Jejich zoufalé akce, kdy si v blízkých obcích instalují automaty, jejichž prostřednictvím prodávají na vlastní farmě nadojené mléko, jsou skutečně výkřikem z nouze. Jejich mzdy jsou na úrovni zhruba 60 % průměrného výdělku v ČR a ještě se jim dále snižují. Odsuzujeme zemědělskou politiku naší vlády i strnulost EU, která trvá na tom, aby byly v zemědělství zvýhodňovány staré země EU proti novým zemím, řekl Haló novinám předseda Plzeňské krajské rady KSČM Ladislav Urban s tím, že současná situace je vyvrcholením dlouhodobé neschopnosti a nechuti české vlády řešit otázku zemědělství a s ní související otázku potravin. Většina potravin se dováží. Tím je narušena potravinová bezpečnost země. Jsme vydáni všanc trhu a nadnárodním společnostem, dodal Urban."

Ozývají se ale také nezodpovědní provokatéři, jako například jakýsi internetový pisálek pan Rottenberg, který na Lidovkách vylil kbelík špíny na naše chovatele dojných krav, když napsal ve svém článku "Když vůl rozhoduje o krávách":"Tak našim jezeďákům chybí plánované hospodářství? Měli by začít tím, že vrátí všechen majetek, který z ukradeného tvořil majetky JZD. Mléko vyrábějí krávy a volové jim řídí odbyt. Lití mléka do polí je výrazem idiotství. Vždyť mléko lze zpracovat na sýry, sušit ho, ale na začátku 21. století jen dojit a slévat mléko? Kolik pak taková kráva musí uživit papalášů?" Styďte se, pane Rottenber, my víme, za koho kopete.

Nezodpovědnou hospodářskou politikou české vlády a především uchvatitelů moci z Bruselu, kteří jsou spolčeni s velkými mezinárodními obchodními řetězci, tak v brzku dojde k tomu, že se na území česko-bruselské gubernie žádné mléko a mléčné výrobky nebudou produkovat z prostého důvodu: aby se zde mohlo prodávat mléko, sýry i máslo polské, německé a francouzské. Musíme se tedy ptát: kdo má to máslo na hlavě, kdo je podplacený mezinárodní obchodní mafií, kdo dává přednost těm cílům Evropské unie, které vedou k likvidaci našeho zemědělství, ke ztrátě naší soběstačnosti ve výrobě potravin.

Krutou pravdu poznáme až v okamžiku, kdy začne docházet nafta a ceny potravin dovážených ze zahraničí poletí nahoru. Pak bude pozdě zachraňovat ožebračený český venkov. A nejhůře to poznají právě obyvatelé měst, kteří si dnes libují jak levné je mléko a pro naše chovatele krav mají jen posměch. Český zemědělec se ale bude smát poslední: on si totiž tu krávu do garáže ustájí a na zbytku polí jí krmení vypěstuje. Avšak jen pro svoji potřebu.
2.11.2009 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.