Klausi, bez odkladu podepiš, vzkazuje Ústavní soud.

Ústavní soud dnes rozhodl, že Lisabonská smlouva není v rozporu s českým ústavním pořádkem. Padla tak poslední známá překážka v ratifikačním procesu. "Nesouhlasíme s tím, jak se Česká republika zesměšňuje v Evropské unii a jak senátoři ukazují další zbytečnost senátu, senátoři jsou podle nás paraziti tohoto státu. Škůdcem je i prezident Václav Klaus - teď je to právě on, kdo z nás dělá občany druhé kategorie a kdo nás zbavuje našich práv, která bychom měli zaručena Lisabonskou smlouvou, kterou odmítá. Jsme tu proto, abychom dokázali, že Moravané jsou pro evropskou integraci," prohlásil před zástupci tisku Jiří Novotný ze strany Moravané, jejíž členové demonstrovali v Brně proti pokusu skupiny senátorů zabránit ratifikaci Lisabonské smlouvy.

Ze zneužití procesních postupů a obstrukci obvinil ve zdůvodnění rozhodnutí Ústavního soudu jeho předseda Rychetský senátory, kteří podali návrh na přezkoumání ústavnosti Lisabonské smlouvy. Podle Rychetského je nyní prezident povinen ratifikovat smlouvu podpisem bez zbytečného odkladu. Tedy nikoliv ihned, ale pokud možno co nejdříve.

Během současného ani v průběhu minulého projednávání ústavnosti LS nebylo Ústavním soudem ani jednou zmíněno, podle jakého písemného textu LS soudci posuzovali. Není tedy jasné, zda pracovali s originálem LS, který je pouze souhrnem změn dříve odmítnuté Ústavy EU, nebo zda zkoumali tzv. konsolidované, tedy úplné neoficiální znění LS vydané překladatelskou službou parlamentu. ÚS ve zdůvodnění svého rozhodnutí, vědom si této možnosti zpochybnit dodatečně toto rozhodnutí pouze upozornil, že pokud by došlo při definitivním vydání LS k nějakým jazykovým či jiným změnám, musely by vlády ratifikujích zemí vyslovit s těmito změnami souhlas. Dokonce připustil, že bylo v pořádku, že parlament projednával a ratifikoval LS podle oficiálního znění ve formě dodatku s tím, že konsolidované znění bylo neoficiální, jako podpůrný materiál pro orientaci poslanců a senátorů.

Stručně řečeno: Klaus a jeho agenti z řad senátorů jsou otrapové, kteří jen poškozují jméno a postavení České republiky a zdržují realizační proces vytváření evropské říše pod vedením německého a francouzského lidu. Prezidentovi tak nezbývá nic jiného, než podepsat, i když si bude mezi zuby mumlat něco o tom, že "přece jen se točí", tedy, že tato cesta vede český národ podle jeho názoru do pekel nadnárodního evropského státu a že tedy jedná podle hesla kdo chce kam, pomozme mu tam. Na druhou stranu, má ještě stále možnost abdikovat a tak razantně projevit svůj nesouhlas s tím, kam tento stát a jeho národ kráčí. Pokud to neudělá, pak svůj donkichotský boj s větrnými mlýny evropské unie prohrál. Teprve budoucnost ukáže, zda měl pravdu ve svých obavách, nebo zda se mýlil, když se stavěl proti rozplynutí se českého, moravského a slezského národa v evropském kotli národů Evropy, Asie a Afriky nazvaném dnes Evropská unie, zítra Spojené státy evropské.
3.11.2009 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.