Pandemie je za dveřmi, zalezte si pod peřinu!

Svaz pacientů České republiky nás v pátek vyzval, abychom se raději vyhýbali místům s vysokou koncentrací lidí, nepodávali si při setkání ruce, neoblizovali se a raději odložili cesty do zahraničí, až se prasečí chřipka přežene. Hlavně se nemáme chovat jako ta prasata. A na veřejnosti, pokud se tam objevíme, bychom měli všichni nosit roušku přes obličej. "V místech velkého srocení lidí by mělo být zajištěno jejich rozdávání zdarma, například před vstupem do metra nebo obchodních domů," prohlásil prezident svazu pacientů pan Luboš Olejár. Měl by se raději odebrat například do Bohnic, protože mu straší ve věži. Podle známého hlasatele světové pandemie pana Michaela Víta, takto hlavního hygienika ČR, je to pitomost: "Zatím není vůbec nutné, aby lidé v Česku nosili roušky. Pokud se to změní, tak se to včas dozvědí od lékařských autorit,". Nošení roušek je podle některých "autorit" dokonce nebezpečná blbost. Šéf České vakcinologické společnosti Roman Prymula tvrdí: "Je to nesmysl. Naopak manipulace s rouškami vede k většímu riziku – ulpí na ní bacily a ty se při jejím sundávání snáze dostanou na ruce," vzkázala národu autorita zvaná Prymula.

Co si z toho zmatení názorů má vzít prostý neboli jednoduchý či v lékařských vědách nevzdělaný občan? Smete nás skutečně z povrchu zemského potvora zvaná pandemie prasečí podobně, jako nás už jednou "smetla" pandemie ptačí chřipky? Pokud to bude podobné, nemusíme se ničeho obávat. Osoby s oslabeným imunitním systémem by se ale měly přesto raději odebrat někam do lesů, vykopat si zemljanku a přečkat stranou od lidí, až se to přežene. Ostatně tato metoda fungovala vždy dobře i v dávné minulosti například při morových epidemiích. Většině národa ovšem nezbývá nic jiného, než si v prostředcích hromadné dopravy předat všechny viry a bakterie mezi sebou a doufat, že je to tentokrát nesloží.

Co by bylo možná objevné, by bylo zrušení obřadného podávání špinavých pracek a "přátelské" objímání a zavést jen klanění, jako je tomu v Japonsku či Indii. Třeba by to vedlo i k větší vzájemné úctě mezi lidmi. Naopak lze doporučit provozování sexu jako prostředku mobilizace celého organismu. Už můj dědeček tvrdil, že na chřipku je nejlepší kozí kůže na prsa.

Mnohem větší nebezpečí nám ale hrozí od zešílevších politiků, kteří se, do sebe zakousnuti, točí v nebezpečném kruhu nemohouce vyřešit kardinální otázku, kdo bude následujích pět let nejbohatším politikem v Česku za půl milionu měsíčně. Za živého boha se nemohou dohodnout, kdo bude tím českým komisařem v Bruselu, který se ale podle EU regulí nebude smět ani trochu starat o svůj lid, který jej tam vyšle prostřednictvím svých nevolených zástupců, tedy ministrů a premiéra. Protože vůdcové političtí se nemohou shodnout, Hrad jim do toho strká guvernéra České národní banky Tůmu a tak to nakonec bude muset rozseknout nikým nevolený předseda prozatímní vlády Fischer. Nejraději by se odebral do Bruselu sám, už si to tam byl obhlídnout a tak ví, do čeho by šel. Ale prezidentovi se to nelíbí, musel by zase shánět nového dočasného premiéra. Je to horší patálie, než volit nového prezidenta. Prostě nejsou lidi, i když nezaměstnanost je strašlivá. Mělo by se to změnit, aby se komisaři střídali třeba každého půl roku, aby si to všichni naši "přední" i zadní politici užili.
9.11.2009 11:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.