Google překladač - překlad v reálném čase!

Google překladač (Translator) je zase o hodně chytřejší. V nové verzi totiž nabízí některé interaktivní funkce. Tou nejatraktivnější je překlad v reálném čase. Jakmile do vstupního textového pole začnete psát text ve zvoleném jazyce, v druhém poli se bude okamžitě vypisovat přeložený text. Jakákoliv změna již vloženého textu se ihned projeví v překladu. Překlad si můžete nechat i přečíst po stisknutí tlačítka ve formě reproduktoru. Pro přehrání Google využívá vložený přehrávač Adobe Flash Player.

Google překladač nyní umí pracovat i s fonetickými přepisy (romanizací). Takže například čínštinu nebo arabštinu umí vypsat latinkou s anglickou výslovností. V současné době je k dispozici 51 jazyků a 2550 překladových kombinací, což by mělo pokrývat až 98 procent světové populace. Jeho hlavní konkurent Bing Translator od Microsoftu ve skutečnosti s ohledem na nedostatečné možnosti žádným konkurentem není.

S touto zprávou částečně souvisí i informace, že společnost Adobe konečně uvedla mezi uživatele alespoň betaverzi dlouho očekávaného produktu Adobe Flash Player 10.1, který má přinést hardwarovou akceleraci kodeku H.264 pomocí grafické karty a umožnit tak uživatelům se slabšími procesory sledovat například na YouTube videa ve Full HD kvalitě. Bez rychlého připojení k internetu to ale stejně nebude za moc stát. Beta verze je ke stažení na labs.adobe.com. Další podrobnosti najdete na ExtraHardware.cz.
18.11.2009 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.