Potřebujete vylepšit svého miláčka?

Pak se vám bude hodit program HWiNFO 3.25, který je na internetu k dostání zdarma. Program provede kompletní diagnostiku hardware nainstalovaného ve vašem počítači. Rozpozná cca 130 druhů processorů, detaily o pamětech, ISA, EISA, MCA a více než 7000 zařízení připojených na sběrnici PCI nebo AGP a další spoustě jak starých, tak i nejnovějších dalších částí počítače. Stahujte na adrese autora free programu.

Výsledek diagnostiky si můžete nechat zapsat do souboru (Report, Create), zvolit můžete například HTML formát. Výsledný soubor najdete v adresáři, do kterého jste program HJWiNFO nainstalovali. A k čemu se vám mohou takové podrobné informace o vašem počítači hodit? Tak například budete tyto podrobnosti potřebovat při HW upgrade počítače: při výměně procesoru za lepší nebo pro instalaci grafické karty. A tehdy vám může radou posloužit i server cpu-upgrade.com, kde si můžete najít, jaké různé procesory lze nainstalovat na vaši základní desku (motherboard). S názvem základní desky můžete mít problém: program HWinfo vám bude tvrdit, že se deska jmenuje např. Lite-On 0884h, ale takovou desku tento server nezná. Zadejte tedy kód chipsetu, v tomto případě to bylo označení "845GE" a deska byla nalezena pod označením SY-P4I 845GE/GV a doporučený procesor je Intel Pentium 4, 3.06 GHz 400/533 MHz FSB, technologie 0.13 micron.

A pokud si netroufnete na výměnu procesoru, přidat si nový disk je velmi snadné. Zejména když budete vědět, že potřebujete takový, který se dá připojit přes vámi zjištěný interface ATA-100, protože není disk jako disk. Přeji vám mnoho zdaru při vylepšování počítače, často to vyjde levněji než kupovat nový. A je to počínání nanejvýše ekologické!
24.11.2009 10:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.