Po čem touží obyčejný český občan.

Především, aby se zrušila nezaměstnanost. Dále aby měli všichni přiměřeně stejnou mzdu a nebyli žádní milionáři či dokonce miliardáři. Aby se snížila trestná činnost, aby zmizely různé zločiny a zavedly se pro zločince pěkně tvrdé poměry ve věznicích a ty nejhorší z nich aby od nevidím do nevidím makali v pracovních táborech. Aby se zavedla všeobecná pracovní povinnost a to i pro prostitutky. Prostituci ovšem postavit mimo zákon nebo jí zdanit. Poslancům a senátorům platit měsíčně jen dvojnásobek průměrného příjmu a všechno jim řádně zdanit. Zrušit jejich trestní imunitu.

Prezidentovi sebrat jeho pravomoci a rozhodovat by měl jen parlament. Nejlepší vláda by byla úřednická, zdravotní péče zadarmo včetně zubařů, aby byly laciné závodní jídelny, aby se zavřely hranice pro imigranty všeho druhu a ti, co jsou už tady aby byli vyvezeni zpátky. Aby bylo veškeré vzdělání zadarmo a také školní potřeby zadarmo, aby byla levná veřejná doprava, nejlépe zadarmo.

Suma sumárum, měl by se zase zavést zpátky reálný socialismus s některými prvky státního kapitalismu řízeného jednou stranou. Tedy v podstatě něco jako velmi úspěšný čínský model. Takové je přání větší poloviny českého lidu. A nemůže to být žádný problém: postačí, když všichni nespokojení občané zvednou zadky a půjdou volit KSČM a ti méně odvážní ČSSD. A bude vymalováno.

První přípravy se už podnikají: vláda Jana Fischera posoudí návrh Strany zelených, který omezuje pravomoci prezidenta republiky. Novelou ústavy zelení reagují na obezličky obyvatele pražského Hradu Václava Klause, které předvedl s podpisem lisabonské smlouvy. Napříště by mělo platit, že pokud prezident do 30 dnů nepodepíše, pravomoc dokončit ratifikaci přejde na předsedu vlády. O osudu návrhu bez ohledu na postoj vlády rozhodne sněmovna a Senát. Cílem návrhu tohoto ústavního zákona je podle zelených zakotvit v ústavě "mechanismus, který by předcházel situacím, kdy politicky neodpovědný prezident bude diktovat svoji osobní představu zahraniční politiky ČR". Protože zahraniční politiku mají přece určovat politické strany, zelení pak především.

Omlouvám se za dnešní opožděné vydání, zaskočil jsem si jen ve voze pražské záchranné služby na Karlák s podezřením na infarkt. Byl jsem však označen za simulanta a poslán zpět domů. Odjel jsem tramvají číslo 3 směrem do Braníka, což je krásná vyhlídková trasa, kterou doporučuji každému návštěvníkovi Prahy.
1.12.2009 16:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.