Po čem ještě touží český občan.

A nemusí to být obyčejný občan, ale i ti neobyčejní, zvaní někdy celebritami či představiteli národa, nejsou spokojeni s tím, jak tu uprostřed Evropy žijeme. Tak například více než polovina všech k hlasování způsobilých občanů je proti všem vojenským základnám, zejména pak proti těm americkým. Lze s úspěchem tvrdit, že prakticky všichni občané jsou proti jakékoliv válce, vojenské agresi a jiným podobně pochybným metodám zavádění západní demokracie a světového míru kamkoliv. Z toho pramení i většinový odpor proti armádě a to i proti té naší. Jistým důkazem, že se politici snažili občanům vyhovět, bylo zrušení povinné vojenské služby pro muže. Přeměna naší armády ve spolek nájemných zabijáků se ale líbí málokomu, dokonce i vrchní velitel naší armády, prezident Klaus, je proti. S atomovou energií je to takové nejisté: zdá se, že v současné době, pod hrozbou možného budoucího nedostatku elektrické energie, je pro atomové elektrárny spíše většina národa. Všichni jsme ale proti budování úložišť jaderného odpadu někde za humny naší vesnice a někteří dokonce soudí, že by se to mělo zakopat někde pod Prahou, aby si ti Pražáci taky něčeho užili.

Všichni jsme proti znečisťování ovzduší, ale prakticky všichni jezdíme auty a málo využíváme železnici. Všichni jsme proti nákladním automobilům, kterých nám na silnicích přibylo zejména po našem vstupu do EU. Všichni jsme proti placení silničního mýta, ale všichni nadáváme na stav vozovek všeho druhu. Většina z nás souhlasí s našim členství v EU, ale nesnášíme to nechutné administrativní omezování našich národních práv, například když nám berou dřevěná prkýnka v kuchyni nebo zakazují v hospodách prodávat uleželý guláš ze včerejška. Jistá relativně malá zemědělská menšina z nás chce více dotací z EU, ale všichni jsme proti tomu, abychom platili vysoké daně, ze kterých pak posíláme nemalou část do Bruselu, aby měli z čeho nás podporovat například ve výrobě mléka.

Shodujeme se na tom, že vláda a poslanci příliš zadlužují náš stát, ale všichni bychom chtěli z veřejných peněz něco urvat právě pro naši obec. Dost se obáváme globálního oteplování, ale jsme proti utrácení peněz na nějaká protiopatření. Nenávidíme naše politiky, ale sami se je nahradit nechystáme. Protože moc dobře víme, že mnoha pánům je těžké sloužit. A to je právě hlavním úkolem politiků. A na čem bychom se všichni shodli? Aby bylo pivo na lékařský předpis. Kdo by tohle při příštích volbách slíbil, toho bychom vynesli rádi do Strakovky.

Pro zlepšení nálady jedno doporučení: dnes je na Giveaway of the Day (trvalý odkaz vpravo nahoře) k mání docela slušný program Paragon Drive Backup 2010 Special Edition, který nabízí kompletní sadu funkcí pro zálohování pevných disků a jejich oddílů (partitions) a rovněž i možnost vytvoření záchranného média pro případ havárie počítače a to i pro Windows 7. Plná záloha obsahuje nejen všechny adresáře a soubory, ale také kompletní instalaci operačního systému a dalších aplikací, včetně všech nastavení a údajů z registru Windows. S takovouto zálohou uvedete velmi snadno a rychle počítač do výchozího stavu před havárií. Pokud si jej zdarma stáhnete, více se o něm dozvíte například na Chip.cz, i když se tam popisuje verze 9.0. A kolik ušetříte? Výrobce prodává Drive Backup 2010 Special Edition za 39.95 dolarů.
2.12.2009 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.