Muslimské jednooké ženy a osleplí katolící.

Nová fatva (islámské právní nařízení), vydaná muslimským duchovním na satelitním televizním kanále Al Madžd (al-Majd) nařizuje muslimským ženám, aby si na veřejnosti nejen zakrývaly hlavu, krk a celé tělo dlouhý volným hábitem abája (abaya), ale také, aby si zakryly jedno oko. Nové nařízení je dodatkem k dosavadním, která zakazují muslimské ženě vyjít z domu bez mužského doprovodu z její rodiny, přátelit se na veřejnosti s muži, řídit auta, používat líčení nebo chodit na vysokých podpatcích.

Saudský šejch Mohammed Al-Habadan k tomu řekl: "Ukazování obou oči za závojem je jako povzbuzování žen, aby používaly make up a zdůrazňovaly jejich oči. Je to zkažené chování, které je ve střetu s islámskými principy." Habadan doporučuje ženám, aby si jedno oko zakryly látkovou záplatou, kterou mohou nakrátko odstranit, když si při nakupování potřebují prohlédnout výrobek.

Několik irských katolíků utrpělo poškození zraku poté, co se dívali přímo do slunce v očekávání zjevení Panny Marie. Oftalmolog Eamon O'Donoghue potvrdil listu The Irish Times, že ošetřoval několik pacientů s popálenou sítnicí. "Aspoň někteří z nich by měli postupně získat část zraku zpět, u většiny je však poškození sítnice trvalé," vysvětlil O´Donoghue.

Přibližně deset tisíc poutníků se v říjnu shromáždilo u svatyně Knock v severozápadním Irsku, protože se jim tam měla zjevit Panna Marie. Pozvánky na shromáždění jim rozeslal Joe Coleman, který o sobě hovoří jako o duchovním léčiteli a jasnovidci.

Někteří z účastníků shromáždění tvrdí, že důkazem toho, že se jim matka Ježíše Krista zjevila, je skutečnost, že začalo víc svítit slunce. "Zdálo se mi, že se slunce ke mně přibližuje, tančí na obloze, a dokonce mění barvy," podotkl jeden z poutníků. Ke svatyni chodí poutníci už 130 let, protože chtějí vidět Pannu Marii.

Ta muslimská fatva není zase až tak úplně hloupý nápad. No uvažte, kdyby se náhodou nějaká muslimka chtěla v Knocku setkat s Pannou Marií, riskovala by na rozdíl od křesťanské ženy jen jedno oko. Jedno je jisté: idioti se najdou všude bez ohledu na vyznávanou víru.
21.12.2009 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.