Muslimové jsou nadšeni výroky kardinála Vlka.

Zpravodajský server islámských radikálů z ruského Kavkazu "ocenil" nedávná vyjádření českého kardinála Miloslava Vlka o nebezpečí islamizace Evropy článkem nazvaném Muslims bring the spiritual values to the pagan Europe, ve kterém autoři velice obratně zdůraznili jedno z kardinálových vyjádření, jejichž smyslem však bylo vybídnout obyvatele Evropy ke křesťanské obrodě starého kontinentu a odporu proti islamizaci. Výběr citací z kardinálových úvah je ukázkou novinářského "umění" islámských propagandistů, kteří Vlkova slova chápou především jako analýzu slabostí muslimy dobývaného křesťanského světa, který již dávno díky ateistům a chabým křesťanům není pro agresivní vyznavače Mohameda rovnoceným soupeřem. Vlkova slova o islámských duchovních zbraních, "které Evropa nemá" jsou zdůrazněna jako chvála islámu. V každém případě doporučuji si všechny tři části bilančního rozhovoru kardinála Miloslava Vlka přečíst.

Pro úplnost krátká citace o tom, co si Miloslav Vlk myslí o šancích muslimů: Jedna věc je otázka imigrace, v níž muslimové získávají většinu nejen ve školách, protože muslimské rodiny mají hodně dětí, ale i ve městech. A mají perspektivu růstu. Takže tady je matematika jednoduchá. Systematickým vyprazdňováním křesťanského obsahu života Evropanů se vytváří prázdný prostor, který oni snadno zaplňují. Evropa zapřela své křesťanské kořeny, ze kterých vyrostla a které by jí mohly dát sílu čelit nebezpečí, že bude „dobyta“ muslimy, jak se to ostatně už postupně děje. Válečnými zbraněmi islám Evropu na konci středověku a začátkem novověku nedobyl. Tehdy je křesťané přemohli. Dnes, kdy se bojuje zbraněmi „duchovními“, které Evropa nemá, a muslimové jsou jimi dokonale vyzbrojeni, je pád Evropy hrozící. Muslimové sem jdou jistě z mnoha důvodů. Mají i jeden náboženský – přinášet do pohanského prostředí Evropy, do jejího bezbožeckého stylu života – jak říkají – duchovní hodnoty víry v Boha.

Takže je nutno počítat s tím, že pokud se nezmění vztah Evropy k vlastním kořenům, že se Evropa bude islamizovat. Jednostranně absolutizovaná lidská práva k tomu ještě více otevírají dveře. Na křesťanství islám vytváří tlak, abychom žili svou víru naplno. Je to jedno ze znamení doby, která vyzývají, říká kardinál Miloslav Vlk ve svém bilančním rozhovoru, který s ním vedl Jiří Zajíc. Druhou část bilančního rozhovoru "Setkání s evropskou a světovou církví", ze kterého jsem citoval, najdete na osobních stránkách kardinála Miloslava Vlka.

Kardinál Miloslav Vlk se na portálu KavkazCenter.com ocitl nečekaně ve velmi podivné společnosti...

13.1.2010 08:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.