Pandemie prasečí chřipky je svinský podvod.

V loňském roce vyhlásila Světová zdravotnická organizace (WHO) pandemii prasečí chřipky. Šéf zdravotní sekce Rady Evropy Wolfgang Wodarg Wolfgang Wodargprohlásil, že to je jeden velký podvod. Podle něj mají všechno na svědomí přední světové farmaceutické firmy, které na záměrně šířeném strachu z nemoci vydělaly obrovské sumy. "Je to jeden z největších zdravotních skandálů století," řekl Wodarg serveru britského deníku Daily Mail. Podle Wolfganga Wodarga je to spolčení výrobců protichřipkových léků a vakcín, kteří vytvořili celosvětovou atmosféru strachu z onemocnění, a tak pak většina států podepsala smlouvy o předběžných objednávkách. "Tak měli producenti zaručeny obří zisky, ačkoli finančně nic neriskovali. Stačilo počkat, až WHO oznámí pandemii, a smlouvy se rozeběhly," tvrdí Wodarg.

"Falešná pandemie, hrozba zdraví", bude jedním z hlavních témat lednového zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE), které proběhne ve Štrasburku od 25. do 29. ledna 2010. Otevřít debatu k tomuto tématu navrhl Výbor pro sociální otázky na základě návrhu Wolfganga Wodarga. Pokud bude toto téma schváleno, objeví se na programu ve čtvrtek 28. ledna. K témuž tématu bude mít Výbor slyšení v úterý 26. ledna. Účastní se jej zástupci Světové zdravotnické organizace (WHO), evropského farmaceutického průmyslu a také odborníci na toto téma.

Bohužel je to ale pozdě: peníze daňových poplatníků byly utraceny a spěch, se kterým byly tyto obrovské "obchody" uskutečněny vyvolávají nutně podezření o možném podplácení politiků, kteří kromě jiného doufali, že získají svým rázným rozhodnutím "zachránit lidské životy" cenné body ve volebním boji, aby tak mohli zůstat u jednoho z nejvýnosnějšího "podnikání" - v politice. Nejen že je to velmi výnosné, ale také bez jakéhokoliv rizika, které jinak musí denně podstupovat "nepolitici" vydělávající si na živobytí prací ve skutečném životě. Protože politici a jejich přátelé ve farmaceutických firmách ve svém "blahodárném" úsilí neustanou, můžeme v blízké době očekávat propuknutí nějaké jiné, "kvalitnější" epidemie, kterou přece není nesnadné vyrobit kdekoliv v laboratořích "výzkumných" pracovišť. Budeme se možná divit, jak svinská pandemie to bude.
14.1.2010 12:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.