Jak to viděl Bondy.

Kdyby se Egon Bondy dožil toho, jak se komunisté připravují opět převzít vládu, měl by z toho možná radost, možná by se ale zděsil. Kdo ví. Před svojí smrtí v roce 2002 byl ale zjevně pesimista, když prohlásil:

"To, že situace je v prdeli, to ví každý, kdo má normální selský rozum, a pomalu to ví už každé malé dítě. Není odvaha říct úplně jasně, proč jsme v prdeli a proč nejsme s to se z té prdele dostat. Světoví intelektuálové otevřeně hovoří o neuralgických bodech soudobé civilizace. Když si ale uděláte sylaby toho, co během posledních let publikovali, zjistíte, že všechny tyto teoretické společenské úvahy jsou prostě empty talk, prázdné řeči. To není myšleno pejorativně, je to prostě definování situace."

Pramen: Dušan Lužný "Žijeme v panické situaci (rozhovor s Egonem Bondym)

Pokud nejste jemná žena a vydržíte ještě větší dávku Bondovy "fekální" poezie, pusťte si zvukový záznam recitace básně přednesené samotným básníkem. Jen doufám, že z toho na vás nepadne tíseń nebo dokonce nevyléčitelná deprese. Vždyť venku v lesích i na polích je tak krásně, že by i nebásník chtěl psáti básně...
19.1.2010 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.