Vindows 7 a "staré" tiskárny.

Nejde vám vaše starodávná, ale spolehlivá tiskárna nainstalovat do Windows 7? Nejspíše proto, že její výrobce nedodal Microsoftu její ovladač (driver) a tak jí v dialogu pro přidání tiskárny nenajdete. Máte ještě šanci po ovladači pátrat na stránkách výrobce tiskárny a také hledat v diskuzích rady těch, kteří již před vámi uspěli a podařilo se jim tuto docela častou patálii provázející přechod na nový operační systém, vyřešit.

Když ale všechno snažení nikam nevede, máte poslední šanci, jak na to. Pokuste se najít třeba i u jiného výrobce tiskáren konstrukčně podobnou tiskárnu, která je v nabídce pro přidání. Když jsem neúspěšně pátral po ovladači pro 24 jehličkovou tiskárnu Fujitsu DL900, podařilo se mi jí po několika pokusech nainstalovat do Windows 7 jako tiskárnu Epson LX 300.

Podobně můžete uspět, když najdete ovladač pro tiskárnu, která je modernizovaným, mladším modelem té vaší. Trochu té námahy se vyplatí a vy tak nemusíte obohatit skládky elektronického odpadu o další kus tiskárny, která je funkční, ale byla výrobcem i Microsoftem určena k předčasné smrti. Záměr těchto dvou spiklenců byl jasný: přinutit vás koupit nový "lepší" výrobek a zachránit tak svět před ekonomickou krizí.

A jedno varování na závěr: nesnažte se stahovat ovladače ze serveru www.howtodrivers.com. Žádný "driver" tam pro vás nepřipravili, jen se pokusí na váš počítač nainstalovat reklamu vydávající se za vyhledávač ovladačů. Pátrejte vždy jen na firemních stránkách výrobce tiskárny. Odkazy na relativně seriozních stránkách plných reklamy vás stejně zavedou na stránku výrobce. A přitom od vás vylákají vaši e-mailovou adresu, aby vás mohli zahrnovat spoustou lákavých nabídek, nejspíše na prodej nové tiskárny. A už vůbec nezkoušejte použít služeb různých driver robotů či detektivů, kteří vlezou do vašeho počítače pod záminkou, že vám zkontrolují ovladače všech zařízení a provedou jejich aktualizaci. Přeji vám nové zážitky s vaší starou tiskárnou.
16.2.2010 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.