Stoletý bojovný Mezinárodní Den Žen

České feministky vás všechny zvou na oslavy MDŽ: Mezinárodní den žen není jen svátkem dárků, květin či symbolických poct. Je to den politického aktivismu, den boje za práva žen. Chceme si připomenout bohatou historii tohoto dne, ale také upozornit na současné postavení žen a mužů. Dnes nemusíme bojovat za volební práva či přístup ke vzdělání. Stále však existují nerovnosti mezi muži a ženami, často jsou skrytější, vepsané do struktur společnosti - omezují nás stereotypy, nerovné platové podmínky, sexuální násilí, nerovné rozdělení moci... Pro mnohé má však tento den vlivem minulého režimu negativní, posměšnou nálepku, která zakrývá jeho pravou hodnotu. MDŽ neoslavuje jakési pravé ženství, ale oslavuje touhu po svobodě a rovnosti různých žen na celém světě a ochotu za ni bojovat.

Připojte se se svou akcí k Týdnu oslav 100. výročí Mezinárodního dne žen. Pokud nějakou akci chystáte, přemýšlíte o ní nebo byste se chtěli zapojit, kontaktujte nás.
Více čtěte na feminismus.cz a také na stránkách Česká ženská lobby.

Tolik citace z připravovaných akcí našich bojovných českých žen. Vláda Vladimíra Špidly a naši komunismem a kapitalismem ošlehaní zákonodárci vrátili v roce 2004 po čtrnáctileté nesmyslné přestávce našim milým ženám zpět jejich mezinárodní svátek boje za ženská práva. Je to trvalý boj, který zatím nemá naději na nějaký blízký konec. Jedině snad, že by došlo k úplnému vymření či vyhubení mužů, kteří jsou podle odborníků a odbornic na ženskou otázku hlavní příčinou ženských útrap v tomto slzavém údolí. Za ta léta boje se již lecos podařilo: ženy získaly volební právo, mohou svobodně nosit mužské kalhoty, kouřit a pít tvrdý alkohol na veřejnosti a i když pracují jako učitelky, mohou se vdát a mít děti. Ve většině civilizovaných zemích mohou svobodně určovat bez ohledu na názor svých mužů dobu, kdy otěhotní, nemusí se přitom vdávat aniž by se vystavily posměchu společnosti. Mohou svobodně odtrhnout své dítě od prsu a odložit je v jeslích, později do mateřské školky, aby se mohly plně věnovat své kariéře. U nás je to sice s těmi jeslemi a školkami v poslední době poněkud horší, ale když taková žena vydělá díky vysokému postavení dostatek peněz, může si dovolit nejen kojnou, ale i služku či hospodyni, která bude spravovat její domácnost v pěkné vile někde na okraji města.

Ženy jsou už i u nás chráněny zákonem proti špinavým prackám svých šéfů i chlípných kolegů a tak zbývá jen jediné, co by jim mohlo bránit v plném osobním rozvoji a nástupu do čela společnosti, kterou muži tak bezohledně zpotvořili ke svému obrazu: zbavit se své role rodit děti. I tady už přední světoví vědci učinili značné pokroky a tak se zdá, že nejpozději za takových deset či dvacet let se budou děti pěstovat v klonovacích laboratořích na objednávku. Pak nastane ten pravý rozkvět skutečného a opravdového ženství v naší společnosti. Muži se stanou docela zbytečnými a s dalším rozvojem a masovou propagací a státem podporovanou výukou všech forem lesbické lásky budou konečně vyloučeni i s oblasti intimní ženské erotiky, ve které se stejně celou historickou dobu pohybovali jako sloni v porcelánu. Na celé planetě konečně zavládne mír, protože to vždy byli muži, kteří pro svoji vlastní zábavu nebo pro splnění svých nízkých cílů rozpoutávali neustále nové a nové války.

Tyto téze by měly být hlavními motivy současných oslav stého výročí Mezinárodního dne žen, který se snad již v nedaleké budoucnosti nepochybně změní v celosvětovou vládu osvobozených žen. Pak teprve začne ona vysněná zlatá éra lidstva, ve kterém bude stále méně a méně onoho nepovedeného prvku, kterým jsou muži. Budou používáni pro podřadné práce vyžadující hrubou sílu, ale i tam budou postupně nahrazeni inteligentními roboty.

To jsou, přátelé, úkoly, které nás čekají a je i na nás mužích, abychom v tomto žádoucím vývoji našim ženám pomohli. Měl bych jeden konstruktivní nápad jak urychlit tento společenský proces: ženy by konečně měly založit vlastní politickou stranu a představit národu svoji stínovou vládu. Do voleb by to ještě mohly stihnout.
>>> [celý text článku.] 8.3.2010 07:00

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.