Máte zálohu dat z vašeho mobilu?

Obávám se, že ta nesmírně cenná data, zejména telefonní čísla důležitá pro vaše zaměstnání či podnikání, máte jen v mobilu. Je nejvyšší čas s tím něco udělat, protože co si počnete v případě, že vám mobil někdo ukradne nebo jej ztratíte, případně se rozhodne váš miláček přestat fungovat? Začněte proto na internetu hledat nějaký šikovný prográmek, který vaše data uloží do počítače.

Pokud jste takový program nenašli na CD přiloženém k vašemu mobilu, je jednou z možností MOBILedit! Po připojení telefonu pomocí kabelu, IrDA nebo Bluetooth můžete prohlížet obsah telefonu na počítači, provádět fulltextové vyhledávání, vytáčet a posílat SMS. Jedním kliknutím zazálohujte veškerá data, kopírujte je do jiných mobilních telefonů a upravujte své kontakty, aniž byste se dotkli telefonu. Když obdržíte SMS, bude vám na počítači zobrazena podobně jako email; odpovězte na ni, přepošlete ji, nebo ji přesuňte do archívu.

Ověřte si, zda program MobilEdit! podporuje váš mobil. Pokud jej nenajdete a jste majiteli platné licence, sdělte to autorům programu a váš přístroj bude zařazen mezi kompatibilní mobily. Program si můžete vyzkoušet s verzí MOBILedit! Lite, která je zdarma.

Existuje i jednodušší cesta, jak svoje data zazálohovat. Pokud jste klientem O2, můžete použít službu O2 Záloha. Jedinou podmínkou pro využití služby O2 Záloha je, aby telefon uživatele podporoval technologii SyncML. Služba je poskytována zdarma všem, kteří jsou zaregistrováni v zákaznickém programu O2 Extra.
11.3.2010 11:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.