Kritická bezpečnostní chyba Internet Exploreru.

Společnost Microsoft uvolnila včera mimořádnou bezpečnostní záplatu, řešící kritickou bezpečnostní chybu prohlížeče Internet Explorer (IE). Záplata byla zveřejněna ihned po dokončení a otestování. Vzhledem k důležitosti Microsoft nečekal na pravidelný termín aktualizací vždy druhé úterý v měsíci.

Podle bulletinu MS10-018 opravný soubor řeší celkem 10 chyb, které mohou při zneužití útočníkem vést k převzetí kontroly nad počítačem uživatele.

Oprava je označena jako kritická pro všechny podporované verze prohlížeče Internet Explorer 5.01, Internet Explorer 6 SP1, Internet Explorer 7 a Internet Explorer 8. Protože je IE součástí operačního systému, jsou potenciálně zranitelné Windows 2000 SP4 až po nejnovější systém Windows 7. Nemáte-li nastavený automatický Windows Update, musíte si aktualizaci stáhnout ručně přímo ze stránky bulletinu MS10-018. Vyberte si zde svoji verzi IE, najděte si svůj operační systém a stahujte aktualizaci ve sloupci označeném Component.

Pro Internet Explorer 8 a Windows XP Service Pack 2 nebo Windows XP Service Pack 3 stahujte zde. Pro Windows 7 32-bit a Internet Explorer 8 stahujte zde.
Pokud si nejste jisti, jakou verzi Windows a IE máte, zvolte Start, Spustit a zadejte příkaz msinfo32. V zobrazených systémových informacích najdete jako první údaj název operačního systému. Verzi IE najdete volbou v levém sloupci Nastavení Internetu, Internet Explorer, Souhrn. Vpravo se zobrazí označení verze IE.

I když používáte jiný prohlížeč (Opera, Chrome nebo Firefox či další), Microsoft přesto doporučuje aktualizaci provést, protože některé cizí prohlížeče využívají části programového kódu IE nebo Windows.
31.3.2010 11:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.