Jiří Paroubek odstoupil.

Blesková informace: Praha 1.4.2010 10:20 hod SEC. Předseda ČSSD Jiří Paroubek se rozhodl odstoupit ze všech funkcí včetně poslanecké na základě výsledků předvolebního průzkumu, který si ČSSD objednala exkluzivně u společnosti Focus Systems. Z výzkumu vyplývá, že nejméně 15,5 procent dřívějších voličů ČSSD z řad živnostníků, manažerů a továrníků bude v nastávajících volbách volit buď ODS nebo TOP09 a to pod vlivem odstoupení Mirka Topolánka z čela volební kandidátky ODS.

Protože se očekává i odstoupení Topolánka z čela strany, rozhodlo vedení ČSSD předběhnout účinky tohoto rafinovaného pravicového triku a doporučilo předsedovi strany, aby odstoupil i z funkce předsedy strany. Jiří Paroubek tak neprodleně učinil dnes v 10:00 hodin v pražském Lidovém domě. Současně na jeho pokyn odešel z volebního štábu i Petr Dimun, který prohlásil: "Po odchodu Marka Dalíka (ODS) z oboru loni v září jsem přišel o nejnebezpečnějšího protivníka v oblasti politického lobingu".

Novou jedničkou volební kampaně se stal na základě rozhodnutí Ústředního výboru ČSSD PhDr. Lubomír Zaorálek. Stranu povede do příštího sjezdu Mgr. Bohuslav Sobotka.
1.4.2010 10:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.