Jiří Paroubek naštěstí neodstoupil.

Moje včerejší sny o odstoupení pantáty Paroubka se díky bohu nesplnily. Členové ČSSD nepochopili, že pro volební vítězství je třeba se zbavit nepopulárních představitelů strany, především diktátora Paroubka. Tento buldok levicové politiky by se ale podvolil jedině násilí a toho se v naší civilizované době nemusí obávat. Je jisté, že se učil metodám politické práce a agitace u báťušky Stalina a tak bude stát v čele ČSSD až do úspěšného konce.

Naproti tomu ODS pokračuje úspěšně v očistě: Topolánek oznámil, že opustí i post předsedy strany 12.dubna a na jednání výkonné rady navrhne odvolání Ivana Langra z čela olomoucké kandidátky. Tím čistka neskončí. 15.dubna by měl být na prožském sněmu ODS odvolán nepohodlný "zlobivý" starosta prahy 5 Milan Jančík z postu místopředsedy ODS v Praze. Nabízí se v této souvislosti i jméno pražského primátora Pavla Béma, který má ale zřejmě dostatek hlasů pro to, aby se udržel na druhém místě pražské kandidátky poté, co obětuje Jančíka.

Skoro to vypadá, že ze středy na čtvrtek proběhla v ODS opravdová noc dlouhých nožů, i když žádná krev netekla. Škoda jen, že k ní došlo až teď, těsně před volbami. Zdali to pomůže ODS získat hlasy voličů, není jisté. V každém případě je nepřátelský tábor zmaten, protože jim postupně mizí z hledáčku nejlepší cíle, na jejichž likvidaci je založena celá předvolební agitace ČSSD. A do té už vrazili takových peněz, že na přelepení bilboardů a letáků už žádné nezbývají. A to je dobře.
2.4.2010 10:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.