Milý dopis od čínského přítele.

Sotva jsem pomyslel na to, za co utratit nadbytečné peníze, dorazil do mojí jedné z mnoha schránek opravdu roztomilý mail:

Drahý příteli
Hledáte nějaký šílený dárky pro svou rodinu, přátele. Všechny výrobky naší společnosti, počítače, televize, Mobilní telefony, MP3/MP4 přehrávače, digitální fotoaparáty, kamery, video herní konzole, GPS a motocykly. Většina zboží se prodává za velkoobchodní ceny, a najdete mnoho skvělých obchodů zde. Koupit více, více šetřit a získejte více!
Prosím, kontaktujte nás; Webová stránka: www.sedseg.com

Ano, kupte si motocykl Honda za poloviční cenu nebo Apple iphone 3GS 32GB Black za směšných 150 euro. U nás přitom stojí 15 tisíc a čínská firma Sedseg vám jej pošle za 3650 kaček plus něco málo za dopravu. Nebo taky ne. Zaplatíte a prohloupíte. Více o této "inovaci" tzv. nigerijských mailů čtěte na stránkách Martina Pilného www.pina.cz.

Pokud jste skutečným nakupujícím kaskadérem, zkuste si existenci dané čínské firmy ověřit na čínském serveru Yellowpages Online. Pokud ji tam najdete, zkuste si koupit něco velmi levného. Dejte si ale velký pozor na nabízený způsob platby! Jak varuje velvyslanectví České republiky v Pekingu: "používejte služeb Western Union a Money Gram pouze v případě, že kupujícímu důvěřujete a nikdy nesdělujte předčasně heslo a číslo peněžního převodu." Přeji vám, aby jste objednané zboží z Číny skutečně dostali a nebyla to v "lepším" případě jen úhledně zabalená čínská cihla.
12.4.2010 10:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.