Čistka v pražské ODS.

Těsně před volbami se snaží pod tlakem veřejných médií pražská ODS o "očistu" strany od podezřelých členů. Byli odvolání tři místopředsedové: Milan Jančík, Tomáš Chalupa a Jiří Janeček. Novými místopředsedy jsou náměstek primátora Rudolf Blažek, starosta Prahy 8 Josef Nosek, radní Prahy 9 Tomáš Portlík a starostka Újezdu nad Lesy Andrea Vlásenková. Pro odvolání Jančíka z funkce místopředsedy hlasovalo 87 přítomných, 21 delegátů bylo proti a 12 se zdrželo hlasování.

Jančík po nedokončených studiích operního zpěvu (!) na brněnské konzervatoři nastoupil v roce 1981 jako kulisák do Moravského divadla v Olomouci, kde také zpíval ve sboru. V roce 1982 odešel do Ostravy, kde zpíval ve sboru Moravskoslezského divadla. V polovině osmdesátých let se přestěhoval do Prahy, kde mimo jiné pracoval ve sboru Československého rozhlasu, který také manažersky vedl. Podnikal jako manažer v kultuře a v oblasti daňového a účetního poradenství. V roce 2000 byl přijat ke studiu na Fakultě právnické Západočeské univerzity v Plzni. Při výuce podle individuálního studijního plánu si spojil dva ročníky dohromady, a studium úspěšně dokončil v létě 2004. V jeho diplomové práci prý chybí poznámkový aparát. Na stejné fakultě získal v roce 2005 titul doktora práv, a to v časovém intervalu půl roku. Pravděpodobně o tyto tituly přijde. Jeden by řekl, že Jančík už v politice "dozpíval", ale je to nevídaný nezmar. "Nehodím flintu do žita a pokusím se v nejbližší době o comeback," řekl Lidovým novinám ještě stále starosta Prahy 5, vždy usměvavý Milan Jančík. Historii jeho politických "zločinů" najdete na Občanském zpravodaji Prahy 5.

Čistit se ale bude možná i v ČSSD: Jaroslav Tvrdík, takto volební manažer ČSSD, potvrdil, že se vedení strany začalo dnes zabývat zprávou předsedy Poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD). Ten se v ní snaží vysvětlit své finanční kauzy, které na Vlčka možná vytáhli jeho vlastní spolustraníci. V neděli totiž volební lídr pražské sociální demokracie a ministr vnitra Martin Pecina poslal Vlčkovi, dosavadní jedničkou ČSSD v Olomouckém kraji, jasný vzkaz. "Jestli nepředloží důkazy, měl by z kandidátky zmizet," řekl v České televizi. Vlček by měl ve své zprávě vysvětlit, proč ve sněmovně lobboval za 25milionovou dotaci pro společnost svého bývalého poradce Petra Vrtala. Co si o tom myslí pan Dimun (ČSSD), si můžete přečíst na serveru ČSSD.
20.4.2010 15:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.