Také nakupujete na internetu?

Možná máte už několik oblíbených e-shopů, kde nakupujete elektroniku, doplňky stravy nebo oblečení. Jistě se ale dostanete do situace, kdy budete muset hledat nějaký nový druh zboží, které jste ještě nenakupovali. V takovém případě vám může významně pomoci nová služba, kterou zavedl vyhledávač Google. Jak na to?

Pokud vepíšeme do vyhledávacího okénka název zboží doplněný případně slovem "cena", výsledkem jsou povětšinou e-shopy, kde máme možnost daný výrobek zakoupit. Google mezi možnosti hledání začlenil novou funkci Nakupování, která vám poskytne lepší informace a to včetně obrázku výrobku:
 1. zadejte název vyhledávaného zboží
 2. vlevo pod logem Google stiskněte Více
 3. vyberte Nakupování
Výpis nalezeného zboží můžete omezit vlevo zadáním ceny od - do. Škoda, že se výsledek nedá setřídit podle ceny. Možná se na tom právě pracuje.

Než něco koupíte, přesvědčete se u Informačního systému pro rychlou výměnu informací o nebezpečných spotřebitelských výrobcích na vnitřním trhu Evropské unie RAPEX, že není vybraný výrobek na seznamu. Přeji vám krásný podmračený den a dobrý nákup na internetu. Právě mě dorazila zásilka speciální gumy pro rekonstrukci skleníku. Za dobu 30 let popraskalo pár tabulí, které byly uložené do kytu. Zkouším ty nové ukládat na gumový profil a doufám, že skleník vydrží dalších 30 let. Což budu kontrolovat zcela určitě z nebeských výšin. Nebo z pekla? To se uvidí...
10.5.2010 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.