Jak vypnout počítač jednou klávesou?

Zatím není příliš známo, že v nejnovější verzi operačního systému Microsoftu, Windows 7, si můžete nadefinovat některé funkce přímo k jednotlivým klávesám na své klávesnici. Možná vás obtěžuje klikat několikrát jen proto, že už toho máte dost a potřebujete počítač vypnout nebo jej uvést do hibernace či režimu spánku.

Jak na to? Začněte kliknutím na Start a vyberte Ovládací panely. Pokračujte na Možnosti napájení a po levé strane najdete odkaz Nastavení tlačítek napájení, který zobrazí další dialog, ve kterém si vyberete příslušnou klávesu a přiradíte k němu požadovanou akci. V tomto okně můžete navíc nastavit, zdali má být po probuzení počítace požadováno vložení hesla. Změny uložte kliknutím na tlačítko Uložit změny.

Přeji krásný den, začíná se sice jasnit, ale budou krátké bouřky či přeháňky. Nezapomeňte si pořádný deštník, ne ta skládací tintítka. Včera mě zastihlo v Praze takové krupobití, že jsem si připadal jako v nějakém katastrofickém filmu. Takhle si májový deštík nepředstavuji, asi ten Klaus přece jen nemá pravdu a něco špatného se děje.
12.5.2010 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.