Zesměšňování gay komunity!!!

Na internetovém trhu se prodává vysoušeč obuvi s kuriózním názvem Teplo Uš VOT. Je to zařízení napájené síťovým napětím 230V/50Hz určené pro použití do normální zásuvky, existuje i varianta pro napájení z 12 V baterie. Tento vysoušeč slouží především k vysoušení a případně nahřívání obuvi (lyžařské, sportovní, pracovní apod). Skládá se ze dvou válcových topných těles. Napájecí přívod je připojen do jednoho z těles a z něho je dále napájeno druhé těleso. Celé zařízení je plastové a je chráněno dvojitou izolací. Způsob použití vysoušeče Teplo Uš: topná tělesa se vloží do obuvi a napájecí přívod se připojí do zásuvky 230 V nebo 12 V. Předpokládaná doba pro úplné vysušení obuvi je 6-8 hod. Teplota povrchu topného tělesa nepřesáhne uvnitř boty 60 až 70°C. Otvor v obuvi nezakrývejte (neucpávejte), aby se nezamezilo proudění vzduchu v obuvi. Dále není povolené kombinovat dva zdroje tepla. Nenechávejte vysoušeč zapnutý bez dozoru déle než je potřebné.

Předpokládám, že se zástupci gay komunity ohradí alespoň v tisku proti takovému bezprecedentnímu zesměšňování jejich sexuální orientace. Kdyby snad výrobce nazvat tento jistě užitečný produkt například Teplé boty nebo Boty v teple, docílil by možná i většího komerčního úspěchu na trhu. Vysoušeč Teplo Uš prodává na internetu také jakýsi Petr Nový z Prahy ve virtuálním obchodě HIDShop.cz s podtitulem "slušný obchod pro slušné lidi". Měl by se proto zachovat slušně a vysoušeč obuvi po dohodě s výrobcem firmou Revos s.r.o. přejmenovat.

Na dnešní den 17.května totiž připadá Mezinárodní den proti homofobii, Češi jej oslavují na koncertech, happeningu a dalších akcích. První významnějším podnikem je lesbický kulturní festival eLnadruhou, který odstartoval již minulý týden a dnes skončí. Obyvatelé Brna mohou také dnes symbolicky pohřbít homofobii na happeningovém průvodu. Po pohřbu bude následovat vypouštění duhových balónků. Akce je součástí festivalu Teplé jaro, který vyvrcholí 26.června v Brně průvodem Queer Parade.
17.5.2010 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.