Bobo do toho jde tvrdě!

Politická strana Suverenita – blok Jany Bobošíkové, strana "zdravého rozumu" zahájila svou Programovou konferenci projevem Jany Bobošíkové. Doufám, že vás několik citací z jejího rozsáhlého a nelítostného rozboru naší situace a možností přiměje k tomu si celý text jejího projevu přečíst. Některé pozoruhodné věty jsem si dovolil podtrhnout:

Zbavme se Bruselem prosazovaného pseudohumanistického a tzv. politicky korektního plácání o lidských právech či menšinách. Naučme se opět nazývat věci pravými jmény. Jenom tak totiž můžeme dospět k nějakému řešení. Bez pravdivého pojmenování skutečné podstaty problému to nejde. Dbejme na vládu zákona a tvrdý přístup k porušování obecně závazných právních norem, ať je pachatelem kdokoliv. Tvrdě potírejme jakékoliv náznaky pozitivní diskriminace kterékoliv skupiny občanů. Ať už jde o pracovní příležitosti, výplaty sociálních dávek či důchodů. Jenom tak se totiž vyhneme rozšíření negativních nálad ve většinové populaci proti menšinám a následného nárůstu preferencí extrémistů.

Bez ohledu na názory bruselských pseudohumanistů nebuďme měkcí při trestání zločinů – výkon trestu musí být výkonem trestu a ne lázeňskou kůrou. Neboť ten, který vážným způsobem porušil lidská práva své oběti, sám se lidských práv zřekl. Sám se dobrovolně vyčlenil z demokratické společnosti slušných lidí, takže nemůže očekávat, že se na něho budou vztahovat její pravidla. Nenásleduje-li totiž za zločinem tvrdý trest, společnost je rozleptávána nedůvěrou ke státním institucím a rozpadem morálních hodnot. Veřejnost nabude přesvědčení, že je vlastně jedno, jak se kdo chová, protože má nadále stejná práva, jako všichni ostatní. A toto přesvědčení je pak úrodnou půdou pro takové modely chování, jako jsou podvody, korupce, neúcta k životu, přírodě, kulturnímu dědictví i k poctivé práci. A má své závažné ekonomické důsledky.

Přestaňme se tedy opájet nesmysly a zkusme obstát v tomto dějinném okamžiku zlomu. Přestaňme se rozhlížet jako to opuštěné štěně po nějaké smečce. Žádná není. Jsme tu jen my – deset miliónů občanů na ploše 79 000 kilometrů čtverečních. A po dvaceti letech vládnutí zbabělců a zlodějů už nemáme téměř nic. A navíc jsme uvázaní na řetězu u německé boudy, do které začíná pěkně zatékat. Opravdu neradostná pozice. Samozřejmě, že se můžeme lokajsky předklonit, zalézt do té potrhané boudy a sem tam si vyžebrat nějakou tu kost. Sázela bych se ale, že nám spíš hodí maximálně slupky od brambor. Mám proto jiný návrh – pojďme se z toho řetězu urvat. Přestaňme žebrat a začněme lovit. I s tím rizikem, že někdy prostě půjdeme spát hladoví.

Bobo se opravdu odvázala. Celý její projev odvysílala živě Česká televize 2.května na stanici ČT24. Strana Suverenita – blok Jany Bobošíkové si vylosovala do voleb číslo "21". Uvidíme, zda Bobo tuhle hazardní hru se svým tvrdým postojem k Bruselu vyhraje. Tedy že se jí podaří alespoň se dostat do sněmovny. Mohla by svými vystoupeními rozvířit hladinu parlamentního rybníka plného líných kaprů.
27.5.2010 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.