Uvažujete o koupi nemovitosti?

Není to jednoduché rozhodnutí a nezáleží na tom, zda máte peníze v hotovosti nebo kupujete dům pomocí hypotéky. Pak jistě vezmete do úvahy při výběru lokality i následující informaci: Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách zveřejnila 11.května 2010 zadávací dokumentaci pro podlimitní veřejnou zakázku na zpracování situačních analýz v deseti nových lokalitách, kde začíná v tomto roce působit. Jsou jimi města: Obrnice, Bruntál, Toužim, Trmice, Jáchymov, Bílina, Havířov, Kutná Hora, Jirkov a Chomutov.

Agentura je nástrojem Vlády ČR k zajištění podpory obcím v procesu sociálního začleňování. Zvyšuje se tak počet tzv. pilotních lokalit, jimiž zatím byla města a obce Ústí nad Labem, Broumov, Cheb, Most, Roudnice n. Labem, Brno, Slezská Ostrava, Holešov, Břeclav a Přerov a regiony Šluknovsko a Jesenicko. Další pozoruhodné podrobnosti o činnosti této agentury včetně údajů o nákladech najdete ve Zprávě o činnosti Agentury. Je dobré vědět, na co se dávají peníze daňových poplatníků.

A jen malou poznámku na závěr: kdykoliv se mluví o utrácení peněz nebohých daňových poplatníků, uvědomte si, že se to týká 450 000 státních úředníků a zaměstnanců jen částečně. Daně z příjmu z jejich platů nejsou žádnými daněmi, protože jsou hrazeny z daní vybraných od ostatních zaměstnanců, živnostníků a firem. Je to jen přelévání peněz z jedné státní kapsy do druhé. Státní úředníci a zaměstnanci a samozřejmě důchodci platí pouze daně ostatní, tedy především DPH a spotřební daně zahrnuté v cenách každého zboží nebo služby.
3.6.2010 09:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.