Také věříte nejvíc hasičům?

Češi podle průzkumů nejvíc věří hasičům (98 %), pošťákům (93,3 %), lékařům a učitelům (90,3 %). Tedy těm, kteří na veřejný život a řízení státu nemají naprosto žádný vliv. Jako nejméně důvěryhodné povolání pak Češi v průzkumu agentury Gfk označili politiky (10 %), kteří tento stát a obce řídí. Velké důvěře se netěší ani pracovníci v reklamě, duchovní a novináři. Ještě že se za novináře nepovažuji.

Pokud jde o armádu, designovaný ministr obrany pupík disident Vondra říká: "Naši vojáci musí vědět, že je o ně postaráno. A zároveň společnost musí být hrdá na armádu," a dodává, že profesionální armáda musí být schopna nabídnout víc, než tomu bylo dosud. Ano, i já si žádám častější přelety gripenů nad hlavou abych se cítil dokonale ochráněný před teroristy a byl hrdý na armádu. Doufám, že mě armáda ochrání i před invazí mimozemšťanů nebo při konci světa, který očekávám v roce 2012.

Nejméně polovina obyvatel Česka miluje psy a kočky a prakticky všichni vlastní a milují alespoň jeden automobil. Zdá se, že nejlépe by bylo předat řízení státu psům, kteří mají řidičák. Bohužel zatím chybí autoškoly pro psy a kočky i když někteří tvrdí, že autoškoly jsou právě jen pro kočku. K podobnému účelu slouží i průzkumy všeho druhu. V roce 2009 dosáhly tržby jen jediné mezinárodní společnosti GfK Group 1,16 miliardy EUR (30 miliard korun). Zaplatili si to dobrovolně daňoví poplatníci v daních a cenách výrobků, aby politici, výrobci a prodejci věděli, jak na ně.
2.7.2010 09:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.