Pošlete z vaší dovolené ze zahraničí pohled.

V dnešní době je to ovšem něco krajně nemoderního, máte ale šanci jako jedni z posledních na tomto světě udělat něco tak starodávného jako je poslat papírovou pohlednici s papírovou známkou svým přátelům, mamince, babičce. Ti si jej založí do krabice a budou se i po letech těšit tím, že jste si na ně v daleké cizině vzpoměli. Pohled se pak možná po mnoha a mnoha letech dostane do nějaké sbírky pohlednic, kterou si budou budoucí lidé nevěřícně prohlížet a ptát se: Opravdu se takhle tehdy komunikovalo? Cožpak neznali SMS, MMS a všechny ty nádherné sociální sítě? Proč si prostě jen nezaskejpovali, když už to všechno bylo v té době počátku nové civilizace možné?

Ano, je to už dnes možné. Ale všechna ta mezilidská komunikace se ztratí ve víru událostí, bude smazána, zmizí ze starodávných záznamových médií, pro jejichž přečtení či zobrazení obsahu už nebudou existovat žádné přístroje, tak jako dnes si už málokdo dokáže přehrát rychlostí 78 otáček za minutu starodávnou gramofonovou desku ze šelaku a tak těch pár kusů nalezených ve starém kufru proto vyhodí.

To, že tu po vás něco malého zůstane vám ale může zaručit právě ten pohled, který jste zaslali svým milým z Číny, Afriky nebo jiného konce světa. A nezapomeňte na něj napsat vlastní rukou na ten malý kousek místa něco milého, osobního. Takový pohled bude mít cenu dvojnásobnou.

Při psaní adresy do Česka asi zaváháte, jak máte název naší domoviny vlastně napsat, aby pohled či dokonce dopis (!!!) došel ve zdraví až k adresátovi. Jistě, můžete zvolit v řeči anglické "Czech Republic". Ale pošťáka na malé poště kdesi v Indonézii jistě potěší, když napíšete "NEGERI TJEK". Ostatní názvy našeho mladého státu v různých jazycích najdete na nenápadné stránce ČESKO, ČESKO, ČESKO, kterou pro vás vytvořil pan Jiří Martínek s kolektivem spolupracovníků. Stačí si jej vytisknout a přibalit. Přeji vám krásnou dovolenou s počasím podle vašeho přání.
7.7.2010 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.