Microsoft Fix It Center vám možná pomůže.

Pokud vás zlobí počítač s operačním systémem Windows, nemusíte už shánět někoho, kdo tomu rozumí. Celou řadu záležitostí totiž můžete vyřešit s programem Microsoft Fix It Center. Balíček dokáže skenovat jak software, tak hardware a nabídnout určitá řešení, případně alespoň poradit.

Po spuštění skenu je vše poměrně rychle otestováno, a pakliže jsou nalezena problémová místa, program nabídne tlačítko "Fix It", jež by mělo problémy vyřešit. Kromě toho program hledá běžné problémy a komplikace, které se snaží odstranit dříve, ještě než se rozšíří a napáchají větší škodu.

Fix it Center je zdarma, je ve fázi beta testování a stáhnout si jej můžete z této webové adresy. Po spuštění se během instalace stáhnou další soubory, především PowerShell. Úkolem Fix it Center by mělo být automatické opravení systému bez potřeby volat odborníka. Pro testování počítače potřebujete mít účet Windows Live ID, který si snadno vytvoříte zaregistrováním na adrese login.live.com. K registraci vám postačí vaše vlastní současná mailová adresa nebo si můžete vytvořit další mailový účet MSN Hotmail.

Fix It Center se zatím nachází ve fázi betaverze a je k dispozici pouze v anglické verzi. Program funguje na Windows XP SP3, Windows Vista a Windows 7. K jeho rozběhnutí je třeba mít nainstalované knihovny z balíku Net Framework minimálně verzi 2.0, který se instaluje během standardních aktualizací Windows. Nejnovější verzi 3.5 si stáhněte zde. Microsoft .NET Framework je prostředím, ve kterém se vyvíjejí aplikace. Ty pak ke svému spuštění potřebují mít nainstalované knihovny z tohoto prostředí. Až si Fix It Center spustíte, možná budete překvapeni, jaké má váš počítač problémy. Pokud ale neovládáte alespoň pasivně počítačovou angličtinu, raději se do oprav vašich Windows nepouštějte ani pomocí Fix It Center.
12.7.2010 11:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.