31.červenec bude den zuřivých bouraček.

Na závodní trať v Českých Budějovicích se v sobotu 31. července vydá v každé rozjížďce několik aut s jediným cílem: vrážet do svých protivníků s cílem zničit svého soupeře tak, aby nedojel do cíle. Jen ten, jehož auto nárazy přežije, postoupí do dalšího kola. Demolition derby vzniklo v USA, kolébce masového automobilismu a stalo se lidovou zábavou. Podobný závod se u nás konal například 14.února 2009 v Úpici a amatéři jezdí "Destrukční Derby" už od roku 2007 v Hosíně.

Jako závodní dráhu si vybrali pořadatelé okruh na budějovickém výstavišti a tato akce nazvaná velkolepě CZECH Demolition Derby by měla být zkouškou. Akce je i na Facebooku.

Pokud se derby povede a bude o tuto atrakci zájem, budou se pořadatelé snažit prorazit i do dalších větších českých měst. Jako závodník či závodnice se může přihlásit kdokoliv komu je osmnáct let, vlastní řidičský průkaz a zaplatí startovné 1000 korun. Každý se účastní závodu na vlastní nebezpečí, případné škody na vozidle vám pojišťovna nezaplatí. Narážení do dveří řidiče je přísně zakázáno, úpravy vozu můžou být jakékoliv, ale nesmějí ohrožovat diváky nebo ostatní závodníky. Závodit může jen osobní automobil, bezpečnostní rám není podmínkou.

Závod odstartuje ve dvě hodiny odpoledne, vstupné pro diváky je jen 90 korun. Heslem pro závodníky je "Není důležité vyhrát, ale přežít závod ve zdraví a pohodě." Můžeme tedy očekávat, že takové akce přispějí nejen k pobavení diváctva, ale i k likvidaci starých automobilů. Odvoz vraku k ekologické likvidaci totiž zajišťuje pořadatel. Máte-li na silnici často chuť vrazit se svým autem do drzého piráta silnic nebo se uvolnit ze stresu nárazem do stromu, je na čase se přihlásit. Přeji vám, abyste to přežili. A pokud se ptáte, co naši mravenci, pak vám mohu jen sdělit, že tak, jak tajemně se objevili, stejně tak beze stopy zmizeli. Nevěřím tomu, že odešli z domu někam na lepší nebo že jsem je snad všechny vyluxoval. Jen se skrývají a připravují se na další úder.
15.7.2010 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.